Afbeelding

20 jaar Liederentafel, feest in Eigen Herd

Kunst en cultuur 1.658 keer gelezen

UDEN | Er kan al 20 jaar lang genoten worden van de Liederentafel in Eigen Herd. Dat wordt gevierd op zondagmiddag 30 december. De kerstversiering in de zaal verhoogt de sfeer op deze dag zo net voor oud en nieuw

Liederentafel Uden is opgericht in 1998 door Riky Beks samen met Gerard Dortmans en wordt elke vierde woensdagavond van de maand gehouden. Aanvankelijk in Herberg Het Groenewoud, maar nu al weer 15 jaar in Eigen Herd Rooijsestraat 32 Uden.

De muzikanten op dit moment zijn: Niels Swinkels, Herman Nederhof en Tim Tichelaars. Niels is begonnen in september 2000, dus hij speelt al 18 jaar accordeon waarbij hij ook zingt en de algehele leiding heeft. Naast hem de tweede man op accordeon met zang: Herman. Hij begon op 22 januari 2014, dus bijna 5 jaar. Tim is de derde in de rij en begeleidt het duo op drums. Hij volgde Gerard Swinkels op, die ruim 7 jaar drummer was. Tim is begonnen 27 augustus 2014 en is dus al 4,5 jaar de vaste begeleider. Gastvrouw op de liederentafel Uden is Betsie van Boxtel. Zij heeft het stokje van Riky Beks overgenomen in januari 2010 , dus nu al 9 jaar voor en achter de schermen bezig met het regelen van praktische zaken.

Het wordt een speciale meezingmiddag met vele herkenbare en ook nieuwe nummers. De meeste liedjes zijn in het Nederlands, maar ook in het Engels, Duits en in het dialect. Meezingen gaat gemakkelijk, want onze liederentafel boeken liggen weer op de tafels. Eigen Herd nodigt iedereen uit om deze speciale liederentafelmiddag mee te komen vieren. De middag begint om 14.00 uur, de zaal is open om 13.00 uur. Entree is 1 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant