Afbeelding

Scouting Uotha wandelt winterhike in Ardennen en Eifel

Algemeen 938 keer gelezen

UDEN | Een aantal leden van de DC (Davy Crockett)-stam liepen afgelopen week weer traditiegetrouw winterhike. Dit jaar organiseerde ook de JVB-(Jan van Brabant) stam voor de eerste keer een winterhike. Vier dagen lang wandelden beide stammen door de natuur. De winterhike staat voor echte verbroedering, samenzijn en het testen van scouting technieken in de praktijk. 

De DC-leden Tom, Bart, Brian, Robbin en Joey trotseerden dit jaar de Belgische Ardennen. Een uitdagende tocht met als een van de doelen het circuit in spa. De DC leden liepen in vier dagen ongeveer 50 kilometer, maar de uitdaging zat dit jaar niet in de afstand maar in de stijgingsmeters die gemaakt werden bij doorsteken over steile berghellingen. Voor het eerst was er dit jaar ook een winterhike voor de leden van de JVB-stam. De meeste van hen al ervaren hikers uit hun DC-periode, maar ook leden waarvoor het de eerste hike was. De JVB-stamleden Freddie, Joost, Teun, Jeroen en Karin trotseerden dit jaar de Duitse Eifel, zij liepen van de Duitse plaats Heimbach naar het Belgische plaatsje Botz. Ook de JVB-stam heeft aardig wat meters geklommen. In totaal liepen zij ongeveer 70 kilometer door berg en dal langs stuwmeren, verdedigingslinie westwall, kamp Vogelsang en door prachtige natuur.

Scouting Uotha biedt wekelijks een gevarieerd scoutingprogramma aan jeugdleden van 5 tot en met 25 jaar. Daarnaast is er een speltak voor vrijwilligers, leiding en andere volwassenen die zelf graag nog scout willen zijn. Wil jij ook meer scouting technieken leren of aan een uitdagende hike mee doen? Wellicht is scouting dan iets voor jou. Nieuwsgierig geworden, of wil jij deel uit maken van het vrijwilligersteam om het scoutingspel mogelijk te maken? Meer informatie over scouting Uotha is te vinden op de website www.uotha.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant