Sylvie Kroef
Sylvie Kroef Foto: Marleen Sahetapy

Boekpresentatie Sylvie Kroef Over Afscheid in Volkel

Kunst en cultuur 1.411 keer gelezen

VOLKEL | Sylvie Kroef, opgegroeid in Odiliapeel, debuteerde op 2 november met haar boek Over Afscheid, met 100 ervaringen en tips voor als je iemand gaat verliezen. In bibliotheek Volkel geeft ze op maandag 14 januari een presentatie van haar boek.

Hoe ga je om met iemand die niet lang meer te leven heeft? Wat zeg je tegen je zieke buurvrouw in de supermarkt? En wat bespreek je met je vader als het einde nadert? Moeilijke vragen waar je het antwoord niet altijd op weet. In het boek Over Afscheid staan korte verhalen van 60 mensen die zelf ziek zijn of iemand moesten loslaten. Hun eerste reactie op het slechte nieuws. Hoe zij omgingen met goedbedoelde aandacht waar ze op dat moment even geen behoefte aan hadden. En hoe je een ander bijstaat zonder jezelf te verliezen. Je leest over de moeilijkste beslissingen in hun leven en over momenten die ze nooit hadden willen missen. Over het behoud van de regie en over het volgen van je hart.

Idee
Sylvie Kroef verloor twee vrienden. Nadat ze ook afscheid moest nemen van haar vader liet het idee voor dit boek haar niet meer los. Met Over Afscheid hoopt zij mensen tot steun te kunnen zijn.

Informatie
Sylvie Kroef geeft in Bibliotheek Volkel een presentatie van haar boek. De avond is gratis toegankelijk, graag vooraf aanmelden in de bibliotheek of telefonisch via 0413-272743 Na de presentatie is het boek Over Afscheid te koop. De avond begint om 20.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant