Afbeelding

'Uden Laat Van Zich Horen' terug van weggeweest

Kunst en cultuur 1.729 keer gelezen

UDEN | 'Uden Laat Van Zich Horen' gaat weer door dit jaar. Op zondag 17 maart 2019 zal Markant Uden weer bestormd worden door honderden deelnemers en een veelvoud aan bezoekers voor het amateurmuziek festival Uden Laat Van Zich Horen (ULVZH). Na de vorige editie in 2017 was het lang stil rond dit evenement en leek het er zelfs op dat halvering van de subsidie voor volksculterele evenementen dit muziekfeest de das om zou doen.

De werkgroep ULVZH is erg blij met de positieve- en constructieve samenwerking met het Udense theater, dat niet onder stoelen of banken steekt dat hun 'huiskamer van Uden' hét podium moet zijn voor dit evenement. Organisatoren en Markant Uden hebben ULVZH absoluut laagdrempelig kunnen houden: geen inschrijvingskosten voor deelnemers en geen entreegeld voor bezoekers.

Inschrijven
Alle amateur muziekgezelschappen en solisten in de gemeente Uden worden aangespoord zich aan te melden voor dit festival. Deelname is gratis en doe je door een mail te sturen naar ulvzh@kpnmail.nl. Dan ontvang je een digitaal inschijfformulier, dat vóór 20 januari ingediend moet zijn. Tijdens de laatste editie in 2017 waren er bijna meer inschrijvingen dan podiumplaatsen, een beetje haast is dus geboden. De inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Ambitie
De ambitie van de werkgroep is om ULVZH te laten uitgroeien tot een festival waar, naast allerlei muzikale optredens door amateurs, ook ruimte is voor muziek-workshops en een informatiemarkt voor amateurmuzikanten en- zangers. Koren, orkesten en instellingen voor muziekonderwijs kunnen er zich profileren. Ook wordt bekeken om enkele dansgroepen aan het programma toe te voegen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant