Een eerdere editie van de Nisseroise Kwis.
Een eerdere editie van de Nisseroise Kwis.

Elzenprupkes wint de achtste Nisseroise Kwis

Algemeen 776 keer gelezen

UDEN | Nisseroi proefde, rook en voelde er op los bij de geheime opdracht, er werden torenhoge spaghetti-spekkies torens gemaakt en fantastische scènes uit de film Titanic nagespeeld. Dit waren de kenmerken van de Nisseroise Kwis 2018. Vrijdag 11 januari kregen de deelnemers antwoord op alle vragen, ook de belangrijkste vraag: 'wie wint de Kwis?!'  En wie heeft de joker het slimst ingezet? Dit jaar, voor het eerst een gehele nieuwe top 3. Elzenprupkes nam de wisseltrofee mee naar huis.

De spanning in de zaal was duidelijk te snijden toen de organisatie de top 3 bekend maakte. Het is ongekend, al lang niet meer voorgekomen, een gehele nieuwe top 3.

3e plaats met 903,5 punten A18 Elk joar een bietje slimmer
2e plaats met 910 punten B25 Goed geluk
1e plaats met 957 punten B40 Elzenprupkes

Wanneer je de joker slim had ingezet kon je dubbele punten krijgen voor een categorie. Dat is erg goed gelukt bij de bovengenoemde teams.

 De meest sensitieve persoon
Wie heeft dit jaar de geheime opdracht het beste gedaan? Dit jaar werden onze dorpsgenoten ontworpen aan een heuse zintuigen test. Er moest geproefd, gevoeld, geroken, gezien en gehoord worden. Je kon extra punten krijgen als je verkleed kwam als een bekend persoon/figuur. Het meest sensitieve persoon in Nisseroi is Dunja van der Brand- van der Heijden uit team A3 een ei hoort erbij.

Afscheid en vernieuwing
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het dan echt zo ver. Maar liefst vijf Kwismasters nemen dit jaar afscheid: Rens van Zeeland, Niels Koenen, Gwenn van de Bovenkamp, John Bevers en Priscilla Bevers. Dit jaar staan er weere vijf nieuwe Kwismasters op: Dennis Hoogerdijk, Maaike Hoogerdijk, Michelle van Melick, Simon Smits en Jorg van Berkel. Zij nemen het stokje over en zullen voor nieuwe energie gaan zorgen.

Op 28 december 2019 vindt alweer de negende editie plaats van de Nisseroise kwis. Inschrijven kan vanaf 1 november, 00.00 uur via de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant