Logo kliknieuws.nl/uden

Festival van het Nederlandse Lied gaat niet door in 2019

  •   keer gelezen

UDEN | Het zou alweer de twaalfde editie van het Festival van het Nederlandse Lied moeten worden, maar het populaire korenfestival, dat ieder jaar in april wordt gehouden, gaat dit jaar niet door. Het tijdig niet verkrijgen van subsidie doet het festival voor dit jaar de das om.

Het festival is in binnen- en buitenland bekend en trekt jaarlijks een groeiend aantal deelnemers en bezoekers naar het centrum van Uden. Maar in 2019 wordt er pas op de plaats gehouden. "We hebben geen keus", aldus medeorganisator Jos Janssen. "Afgelopen jaar werden we al geconfronteerd met het onverwacht niet doorgaan van de subsidie van de Stichting Uden Promotie. Deze subsidie is van essentieel belang voor het budget. Door verplichtingen is destijds toch besloten het festival door te laten gaan." Dat resulteerde uiteindelijk in een eenmalig verlies dat jaar. De financiële reserves zijn daardoor nu uitgeput.

Onduidelijkheid
Door verschillen van inzicht binnen Stichting Uden Promotie en de nieuw op te richten ondernemersvereniging Uden is er voor de organisatie momenteel veel onduidelijkheid. "Zonder subsidie van één van deze ondernemersverenigingen zouden financiële verbintenissen aan worden gegaan die buiten de budgettering vallen. Daarnaast willen we absoluut niet dat de kwaliteit van het festival achteruit gaat. Daarom hebben we als organisatie besloten om dit jaar geen Festival van het Nederlandse lied te organiseren."

2020
Een behoorlijke tegenslag dus, zowel voor de organisatie als Uden. De organisatie gaat in ieder geval niet bij de pakken neerzitten. "Als het aan ons ligt gaat de editie van 2020 gewoon door. Daar gaan we voor!"

Meer berichten