Afbeelding

42e Eigenheimerszitting in Volkel met talent van eigen bodem

Carnaval 1.289 keer gelezen

VOLKEL | Voor de eerste keer presenteerde Mattie Stevens de vijf uitverkochte Eigenheimerszittingen van de Piepers in Volkel. In de Pieperploats praatte hij volleert alle acts aan elkaar.

Ex-prins Klaas Verstegen opende als hofzanger de zitting met het Pieperlied. Voorzitter Jan van Doren blikte daarna al vooruit naar het komende jaar van CV De Piepers, het 55 jarig jublieum. Nog één voornaam persoon werd er gemist op het podium. Prins Jan d'n 4e kwam op met een wel heel toepasselijke songtekst: Tonight's gonna be a good night. En dat werd het inderdaad.

De 42e Eigenheimerszitting was klaar voor de start: Hofkapel 'De Durschieters' en de artiestenbegeleiders Ronny Ober en Mien Bedien stonden startklaar om de eerste artiesten naar boven te begeleiden. De dansgarde beet de spits af. Deze meiden lieten hun mooie gardedans zien. Aansluitend mochten de jongste dansmariekes, de Krielekes, hun nieuwe dans tonen aan het publiek. 

Vervolgens kwam er op de melodie van  'Ja zuster, nee zuster' het 'kruimig stel' het podium opgekuierd. Deze bejaarden gingen eens goed zitten voor hun dagelijkse ritueel. Zuster Ingeborg hield het allemaal strak in de hand met haar scherpe fluitje. De bezuinigingen in het bejaardenhuis hadden toch wel verstrekkende gevolgen zo bleek. Alles moest gedeeld worden: van wc-papier tot aan de tandenborstel. Met een kunstgebit kwam de laatste in de rij toch wel erg goed weg. Knap dat de groep zonder te praten de zaal zo aan het lachen kreeg.

Hierna was het de beurt aan Aardappel Anders, oftewel de dames van de Raad van 11 en prinses Wendy. Zij hadden nog geen idee wat ze moesten doen bij de zitting en zochten op Youtube naar een geschikte act. Het publiek kon live meegenieten van alle mogelijke keuzes die de dames overwogen. Een mooi, afwisselend stuk waarbij alle dans- en muziekstijlen uit de kast werden getrokken en een  rock & rollnummer zorgde voor een swingende afsluiting van deze act. 

Bij de volgende sketch zat het publiek opeens midden in de Dakar Rally. Piep er 's tussenuit, Martijn de Wit en Stefan van Maasakkers, vermaakten het publiek kostelijk vanuit de cabine van hun Dakartruck. Als KOE-reur en BIJ-rijder vertelden zij met ontelbare woordgrappen hun ervaringen in de Dakarrally. Ook werden er veel Volkelse mensen betrokken in hun act. Zo had een Volkenaar een vrouw die half-Japans was. Zij heette namelijk Ans. Het publiek reageerde enthousiast op deze sketch. 

Het programma werd vervolgd door de showdans van de dansgarde. Voor het eerst mochten ook de Krielekes deelnemen. Dit jaar was gekozen voor het thema 'The Lion King'. In hun jungle-outfit en mooi geschminkt zorgden zij voor een afwisselende dans die door de lichteffecten nog spectaculairder werd. 

Na de pauze stond er een complete band op het podium. De band Blues'em. Deze grotendeels Volkelse band stond voor het eerst op het programma van de Volkelse zitting en bracht de blues in de zaal. Het lied Mustang Sally werd speciaal voor prins Jan en prinses Wendy veranderd in Mustang Wendy, wat de hele zaal in beweging bracht.

De ton werd op het podium gezet, dus tijd voor de eerste tonprater. Marco vd Aa, alias Peer Sterke, is in zijn buut van het padje geraakt. Hij heeft problemen met alcohol, maar ook problemen zonder alcohol. Bij zijn 'spychiater ' komt hij allerlei raar volk tegen dat nog veel meer van het padje af is. Het publiek genoot van de gebeurtenissen bij de 'spychiater'. Peer dacht dat er voor hem nog maar één mogelijkheid over was gebleven: met alle Piepers vier dagen van het padje af tijdens de carnaval. Het podium werd door de toneelmeesters weer snel omgebouwd want het was tijd voor enkele debutanten, genaamd 'Piepers met kebab'. De Turkse Selim en zijn vrouw Michele namen het publiek mee naar hun huiskamer. Marilyn kwam langs want ze wilde zich bekeren tot de Turkse cultuur. Samen brachten zij op humoristische wijze en met zelfspot een sketch op toneel over Turkse gewoonten en vooroordelen. De zaal had heel wat te lachen tijdens deze act. Vervolgens was het tijd voor Rösti Depp. Een dansgroep die het publiek meenam in de film Pirates of the Carribean. In mooie, bijpassende kleding zette deze groep een spannende dans op het toneel. De lichtgevende pakken maakten de dans helemaal bijzonder.

Afsluiter van de avond was René Peerenboom, alias Herman, die na elf jaar weer in de ton stond bij de Eigenheimerszitting. Herman blikte terug op zijn laatste bezoek in Volkel, toen nog in de Pieperkuil. Daarna vertelde hij in geuren en kleuren over zijn jeugd in Volkel. Met name de JOV riep bij hem en  het publiek herinneringen op. Met het werkwoord 'jovven' heeft Herman en nieuw woord toegevoegd in het Volkelse woordenboek. Tussendoor showde Herman het publiek zijn nieuwe dansmoves, wat zorgde voor hilariteit alom. Na de finale werd er samen met prins Jan d'n 4e nog lang nagenoten van deze zitting met al die Volkelse talenten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant