Estria en Festilent hielden elkaar in evenwicht. (foto: Matt Gerrits)

4G/4H: SES profiteert van misstap topploegen, HBV draagt laatste plek over aan FC Uden

Voetbal 1.025 keer gelezen

SES is zondagmiddag koploper Hapse Boys genaderd tot vijf punten door op eigen veld met minimale cijfers (2-1) te winnen van SIOL. De Hapsenaren bleven op eigen veld steken op 1-1 tegen Achilles Reek en zag in een matig duel twee spelers geblesseerd uitvallen. De topper Estria-Festilent kreeg geen winnaar (2-2), terwijl DSV verrassend verloor van Gassel. Milsbeek verspeelde twee punten tegen HBV. Justin Jacops was goud waard voor Juliana Mill. De aanvaller maakte er drie tegen Toxandria: 1-4.

Het mooiste affiche van de dag vond plaats in Escharen. Estria en Festilent maakten er een interessante ontmoeting van, waarbij het momentum constant wisselde. De thuisploeg ging aan de thee met een 1-0 voorsprong door een goal van Jaimy van Eck. Opvallend was dat die treffer in de tiende minuut van de blessuretijd viel. "Waarom weten we nog steeds niet", aldus Festilent-trainer Edwin Peters. "We waren des duivels, maar dat vuurtje hadden we misschien wel nodig." Festilent domineerde aanvankelijk de tweede helft en kwam ook op voorsprong via Noud van Schijndel en Pepijn Schonenberg. "Zeker verdiend op dat moment." Estria bracht een kwartier voor tijd speler-coach Ivo Rossen binnen de lijnen en Estria knokte zich terug. "We hadden geen antwoord op hun strijd, provocatie en wil om te winnen." Een hoekschop drie minuten voor tijd bracht Estria de gelijkmaker. Opnieuw Van Eck trof doel. Peters: "Het voelt als verlies, maar denk dat we eerlijk moeten zijn dat beide ploegen een punt verdiend hadden."
Ook op sportpark de Berkte in Haps stond na afloop een puntendeling op het bord: 1-1. Opvallend, omdat Achilles Reek geen hoogvlieger is. "We hebben kansen genoeg gehad om het verschil te maken", weet coach Michel Kuijpers van Hapse Boys. "Na rust staan we even te slapen en maken zij de 1-1. We moesten door een muur van verdedigers en dat is ons onvoldoende gelukt. Te gemakzuchtig opgepakt en een terechte uitslag. Dit geeft stof tot nadenken." Emiel Jans maakte namens de Boys de gelijkmaker nadat Bas Linders Achilles op 0-1 had gezet.

SES profiteert, DSV verliest
SES profiteerde van het puntenverlies van de bovenste ploegen door op eigen veld met 2-1 te winnen van SIOL. Niek Nooijen vond tweemaal het net namens SES, dat Djavano Amanupunnjo nog voor 0-1 zag zorgen. In de laatste minuut moest Roy van Melis nog een SIOL-inzet van de lijn halen. "Er had zeker meer ingezeten", vindt SIOL-trainer Lucien Roeffen.
DSV ging op eigen veld verrassend onderuit tegen Gassel, dat met 1-3 won door doelpunten van Guido Sprengers, Ramon van der Venne (penalty) en Don van de Wiel. Juliana Mill zegevierde met ruime cijfers bij Toxandria. Ferre van Kraaij opende vroeg de score namens 'Tox', maar een hattrick van Justin Jacops en een treffer van Camiel Geenen zorgde voor een 4-1 overwinning.

HBV doet laatste plaats over aan FC Uden
HBV deed door een 3-3 gelijkspel bij SV Milsbeek de laatste plaats in de vierde klasse H over aan FC Uden, dat met 2-1 verloor van Achates. Jeroey Lekatompessy zette de Ottersummers op 1-0, waarna Ryan Janga de gelijkmaker noteerde. Teun Lemmen zorgde halverwege de tweede helft voor de beslissing.
HBV speelde gelijk bij Milsbeek, maar de spelers stapten met een kater de auto's in voor de terugreis naar Beers. Via Daan Klievink en Feiko Heurkens leidde HBV bij rust met 0-2. Daniel Janssen (tweemaal) zorgde voor een 2-2 tussenstand, maar Klievink zorgde met een fraaie knal weer voor 2-3. Dat leek de eindstand te worden, maar in de laatste minuut tikte Bas van der Weele binnen namens Milsbeek: 3-3.

4G: Heijen verliest
In de vierde klasse G verloor Heijen thuis met 0-1 van Meterik door een doelpunt van Dirk van Rens, die profiteerde van een ketser van doelman Mark van der Burg. Heijen-trainer Peter ten Haaf: "Een terechte nederlaag op basis van de eerste helft. Na rust hebben we er alles aan gedaan, maar het wilde vandaag niet."