Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg
FOTO'S

Veel belangstelling voor Groowt Újes Diktee

Algemeen 1.204 keer gelezen

UDEN | Het Újes dialect leeft nog. Dat mag je concluderen uit de grote belangstelling vrijdag 22 januari jl. in de raadzaal van het gemeentehuis voor het Groowt Újes Diktee. Maar liefst 25 deelnemers gingen de uitdaging aan om als beste dialectkenner uit de bus te komen. Onder de puzzelaars vielen elf deelnemers, die de puzzelserie foutloos hadden gemaakt, in de prijzen, een recordaantal.

door Ankh van Burk  

'Mister' Chris van Haandel las zoals gebruikelijk weer tien smakelijke verhaaltjes voor waarvan de laatste zin opgeschreven moest worden. De moeilijkste zin leverde veel hilariteit en verwarring op. Het ging over schepjes en schaapjes, hetgeen in het dialect nagenoeg hetzelfde uitgesproken wordt. In de pauze werd het nieuwe boek van de werkgroep dialect uitgereikt aan mevrouw Raaijmakers, weduwe van een van de beschreven neringdoenden in het boek met de titel 'Újese vènters mi negòssie'.

Uitslag
Het verbaasde niemand dat Angelique Ackerschott weer als winnaar uit de bus kwam. Het was de derde keer op rij dat zij – met drie fouten - de eerste prijs in de wacht sleepte, wat voor haar betekende dat dit ook de laatste keer was. Fien Boddaert werd tweede met zes fouten en tenslotte was de derde prijs met twaalf fouten voor Henk van Gennip. De uitslag werd bekend gemaakt door burgemeester Henk Hellegers, die ook de prijzen uitreikte. Hierna volgde in de hal van het gemeentehuis nog een gezellig, echt Újes samenzijn waarin, al of niet in het Újes, werd bijgebuurt.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant