Juf Rick leest voor aan de kinderen uit haar klas (foto: Temmie van Uden)
Juf Rick leest voor aan de kinderen uit haar klas (foto: Temmie van Uden)

Juf Rick neemt na 44,5 jaar afscheid van haar kleuters en collega's bij IKC Raam

Onderwijs 2.623 keer gelezen

UDEN | Na 44,5 half jaar neemt juf Rick van Summeren afscheid van IKC Raam. Vandaag wordt er op school met de leerlingen een afscheidsfeestje gevierd, en is er een receptie met (oud)-collega's, familie en vrienden.

Rick stond in 1974 voor het eerst voor de klas bij IKC Raam, tot voor kort De Springplank. Bijna al die jaren heeft ze de kleuters lesgegeven. "De kleuterklas is echt mijn ding", vertelt ze. "Als ik terugkijk op vroeger had ik nooit gedacht dat ik bij de kleuters zou blijven. Ik ben bevoegd om voor iedere klas te staan. Toen ik jonger was heb ik pedagogiek gestudeerd, met in mijn achterhoofd dat ik waarschijnlijk ooit nog wel wat anders wilde gaan doen. Maar ik kwam erachter dat ik dit veel leuker vind." Het zal dus wel even wennen worden na vandaag. "Ik zal de blije gezichten van de kinderen echt gaan missen. Het moment dat ze voor de deur staan te springen om aan de dag te beginnen. Ook mijn collega's ga ik erg missen, en laat ik de ouders zeker niet vergeten. Daar heb ik altijd goede contacten mee gehad." De juf voelt dat ze een mooie, nieuwe en goede stap gaat zetten door met pensioen te gaan. "Ik vind het jammer om het op te geven, maar het voelt goed. Ik sluit het echt af. Ik heb een hele fijne tijd gehad hier, en heb ook nog altijd contact met collega's van toen ik 18, 19 jaar oud was."

Ze verheugt zich op de vrije tijd die komen gaat. "Mijn kinderen zijn letterlijk uitgevlogen. De één woont in Duitsland, de ander in Australië. In het voorjaar gaan we hen weer bezoeken." Verder zijn er ook al plannen genoeg. "Met vrienden gaan we een cursus bridgen doen, in de middag. En het is ook een fijn idee dat ik een keer naar de Markt kan fietsen en op m'n gemak een kopje koffie kan drinken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant