Ralph Vos. (Foto: Mark Pouwels)
Ralph Vos. (Foto: Mark Pouwels)

Ralph Vos: 'Ik had meer krediet van O.S.S.'20 verwacht'

Voetbal 737 keer gelezen

GEFFEN/OSS | Ralph Vos houdt het na één seizoen voor gezien bij O.S.S.'20. De 22-jarige Geffenaar is volgend seizoen doelman van Blauw Geel'38. Zijn vertrek komt door de plek op de bank die hij deze tweede competitiehelft heeft.

Vos werd door O.S.S.'20 weggeplukt bij FC Oss, waar hij derde doelman was. Daarvoor speelde hij bij FC Den Bosch en RKC Waalwijk. Bij O.S.S.'20 begon hij op de bank, maar al snel nam hij de basisplaats van Rick van der Leest over. Sinds de tweede competitiehelft zit de Geffenaar echter weer op de bank. "Ik had al geruime tijd mijn vakantie geboekt en had daarbij het Eredivisieschema van 20 januari aangehouden. Later bleek dat de Derde Divisie al op 13 januari van start ging. Toen ik tijdens de voorbereiding op de tweede competitiehelft later terugkeerde, kreeg Rick weer het vertrouwen. O.S.S.'20 bleef vervolgens winnen en onze trainer (Bertran Kreekels, red.) zag geen reden om dat te veranderen. Ik snap overigens goed dat de trainer me er naast zette, maar had aan de andere kant meer krediet verwacht. Het ging goed tot aan de winterstop en de laatste vier duels waren we ongeslagen. Twee keer hield ik de nul. Mijn reserveplek viel daardoor nogal rauw op mijn dak." Vos verwacht niet dat hij de komende maanden nog veel keept. "Rick heeft zijn contract verlengd en ik ben realistisch dat voor mij niets anders rest dan de rest van het seizoen uitzitten. Maar natuurlijk sta ik er voor 100 procent als de trainer me nodig heeft."

Blauw Geel
Het contact met Blauw Geel'38 ontstond door keeperstrainer Ronnie Kocken. "Ik ken Ronnie al jaren en na onze wedstrijd in Veghel raakten we aan de praat. Toen nog niet met de intentie om O.S.S.'20 te verlaten, maar Ronnie gaf wel aan dat ze een opvolger zochten voor Brahim Zaari. Toen ik op de bank belandde bij O.S.S.'20 ben ik na gaan denken over mijn toekomst. O.S.S.'20 is een mooie vereniging, maar spelen is voor mij prioriteit nummer 1. Bij Blauw Geel'38 acht ik die kans groter en bovendien is het een prachtige vereniging met een eerste elftal dat speelt op een goed niveau. De club sprak veel vertrouwen naar me uit en dat geeft een goed gevoel."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant