Afbeelding

Udense peuters volop in beweging tijdens PeuterDANSfestijn

Algemeen 1.052 keer gelezen

UDEN | Alle peuters in Uden het plezier in bewegen laten beleven: dat is het doel van het peuterDANSfestijn dat deze week in volle gang is. Dansdocenten Alison (Body9), Megan (Dede Danceballet) en Chantal (Balletstudio Chantal) geven op alle peuteropvanglocaties in de gemeente Uden een les peuterdans.

Onder meer bij het Groene Huis, Kiem Peuteropvang, Kanteel, Janneke's Trots en XXS Kinderopvang genoten de peuters zichtbaar tijdens het dansen. Ook voor de peuters met een beperking van Unik en Kwetternest zijn er aangepaste lessen. Gedurende de hele week besteden de peuteropvanglocaties ook zelf extra aandacht aan bewegen en dansen met peuters. Verder ontvangen alle peuters een beweegdobbelsteen en is er voor ouders informatie beschikbaar van de GGD over het belang van bewegen.

Jong geleerd is oud gedaan
Leny van Gemert, programmaregisseur bij GUUS beweegt je, vertelt enthousiast over het festijn: "Dit jaar vindt het PeuterDANSfestijn voor het eerst plaats, in navolging op het peuterWANDELfestijn dat elk jaar op de woensdagochtend van de avond4daagse wordt gehouden. We hebben deze dagen al veel leuke reacties ontvangen, dus mogelijk kunnen we ook hier een jaarlijks terugkerend event van maken. Want het motiveren van kinderen om meer te bewegen blijft een belangrijk thema. Jong geleerd is oud gedaan." 

GUUS beweegt je
Samen werken aan een gezonde omgeving en een gezonde leefstijl voor de Udenaar; op eigen kracht én met plezier naar een gezonde keuze. Daar staat GUUS beweegt je voor, als verbindende kracht die inwoners van Uden in beweging zet en stimuleert de gezonde keuze te maken en mee te doen. GUUS is een team van enthousiaste regisseurs en buurtsportcoaches. Meer informatie vind je op www.guusbeweegtje.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant