Afbeelding

Udense Sven Schutte (8) geïnstalleerd als Brabants Senaatslid Kinderjury

Kunst en cultuur 562 keer gelezen

UDEN | Feest in de bibliotheek! De Udense Sven Schutte (8 jaar) is geïnstalleerd als Brabants Senaatslid van de Kinderjury. Afgelopen woensdag werd de nietsvermoedende Sven naar de Bibliotheek gelokt waar hij werd verrast door kinderboekenschrijver Arend van Dam.

Tijdens het feestje in de Bibliotheek kreeg Sven van deze schrijver een vestje en een pet. Vervolgens bedolf hij hem onder een stapel boeken, die Sven de komende weken allemaal mag lezen.

Deze week zijn in totaal twaalf kinderen uit Nederland met een plek in de Senaat van De Nederlandse Kinderjury 2019 verrast door twaalf bekende Nederlandse kinderboekenschrijvers. Voor de Senaat zijn twaalf enthousiaste en leesgierige kinderen uit heel Nederland geselecteerd, zij vertegenwoordigen hun eigen provincie. Het Senaatslid dat dit jaar Brabant zal vertegenwoordigen is Sven.

De Nederlandse Kinderjury kiest elk jaar het beste kinderboek van het voorgaande jaar. De jury bestaat uit alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Daarmee is de Nederlandse Kinderjury de grootse publieksprijs van Nederland. Regelmatig lezen heeft een positief effect op de taalvaardigheid en woordenschat van kinderen. De Nederlandse Kinderjury heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met nieuwe boeken en het leesplezier te vergroten. Wil jij ook kiezen welk boek de prijs van de Nederlandse Kinderjury wint? Doe dan mee met de Kinderjury en stem op jouw favoriete boek uit 2018.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant