De vorige editie van de Halfvastenfeesten
De vorige editie van de Halfvastenfeesten

Opbouw festivalterrein Halfvastenfeesten in volle gang

Kunst en cultuur 1.191 keer gelezen

ZEELAND | De Halfvastenfeesten in Zeeland gelden sinds jaar en dag als dé kick off van het festivalseizoen. De organisatie is direct na carnaval begonnen met het klaarmaken van het terrein aan de Reekseweg/Middenpeelweg. Het weiland wordt nu omgetoverd tot compleet festivalterrein, waar op 5 en 6 april flink gefeest kan worden.

In de eerste edities van het festival was er veel wateroverlast. De eentjes zwommen letterlijk op het terrein rond. Daarom hebben vrijwilligers enkele jaren geleden drainage gelegd om de wateroverlast te stoppen. Jaarlijks draait de bronbemalingspomp van Raaijmakers vele uren voor en tijdens de Halfvastenfeesten. Het opgepompte water wordt van sloot naar sloot gepompt om de natuur te beschermen. Dit alles gaat in overleg met waterschap Aa en Maas. Ook wordt er gebruik gemaakt van rijplaten van Swanenberg Ijzer, om ervoor de zorgen dat het terrein niet kapot wordt gereden tijdens het opbouwen en afbreken. In en rond de tenten liggen vloerdelen om het gras en de bezoekers te beschermen. Een week na het festival is alles opgeruimd en kan het gras op het terrein herstellen.

Acts
Op het affiche prijken de namen van tientallen spetterende acts. Ook dit jaar is de organisatie van het evenement er weer in geslaagd een programma neer te zetten dat klinkt als een klok. Onder meer Snollebollekes, Wolter Kroes, Dave Roelvink en coverband Baby Blue zijn van de partij. Kijk voor meer informatie over het programma en tickets op www.halfvastenfeesten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant