De dames konden onder meer genieten van een heerlijke high tea van Hotel Van der Valk Uden-Veghel.
De dames konden onder meer genieten van een heerlijke high tea van Hotel Van der Valk Uden-Veghel.

Even onbezorgd genieten en vergeten dat je ziek bent

Algemeen 840 keer gelezen

UDEN | Onbezorgd genieten. Beautysalon Wish in Uden liet vier vrouwen even vergeten dat ze ziek zijn en gaf ze dinsdag een verwendag waar ze op en top in de watten werden gelegd.

Wilma Smits en haar team van Beautysalon Wish doen voor de derde keer mee aan 'Geef een glimlach cadeau'. Vrouwen met kanker kregen in het kader van deze landelijke actie een gratis schoonheidsbehandeling. Bij Wish gingen ze een stapje verder. Daar kregen vier dames een complete verwendag. "Het is mooi om te doen. Daarbij krijgen we steun van andere ondernemers uit Uden, zij dragen graag hun steentje bij aan de verwendag. Hierdoor kunnen we de dames een fijne dag geven waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn", zegt Wilma. De dames genieten zichtbaar. "Het is heel gezellig en ontspannen. Voor herhaling vatbaar", zegt Trees met een lach. Samen met Marianne, Mientje en Jacquelien wordt ze in de watten gelegd. De dames kunnen genieten van een verwenmoment bij de schoonheidsspecialiste, pedicure, voetreflexoloog, visagiste en nagelstyliste. Voor Mientje is het de eerste keer dat ze bij de pedicure is geweest. "Normaal ben ik hier niet zo van, maar dit ga ik vaker doen. Een blijvertje", vertelt ze terwijl ze haar fris gelakte nagels toont. Mientje ontdekte elf jaar geleden een knobbeltje in haar borst. In beide borsten bleek ze meerdere tumoren te hebben. De behandelingen sloegen in eerste instantie aan tot ze op precies dezelfde plek weer een knobbeltje voelde. "Ik was net klaar met de hormonenkuur toen ik het knobbeltje ontdekte. Inmiddels heb ik twintig bestralingen achter de rug en ben ik bezig met een hormonenbehandeling."

Positief 
Jacquelien kreeg van haar buurvrouw 'een glimlach' cadeau. Bij haar werd twee jaar geleden borstkanker geconstateerd nadat ze steken voelde in haar borst. Een bezoek aan het ziekenhuis voor een mammografie als voorzorgsmaatregel mondde uit in nachtmerrie. "Het was de langste dag van mijn leven", herinnert Jacquelien zich. "Ik ben drager van BRCA1, het gen dat zowel borstkanker als eierstokkanker kan veroorzaken. Uit voorzorg heb ik alles operatief laten verwijderen waardoor ik de kans op kanker verminder." Intussen gaat het beter met Jacquelien, ze moet nog een operatie ondergaan. "Ik ben door mijn ziekte veel positiever geworden, wil andere mensen graag stimuleren. Zo maak ik sieraden, boekenleggers en sleutelhangers die ik verkoop via mijn Facebookpagina. De winst hiervan doneer ik aan KWF."

High tea en een bos bloemen 
Tussen de behandelingen door werden de dames verwend met een high tea van Hotel Van der Valk Uden-Veghel en aan het einde van de dag keerden ze tevreden huiswaarts met een mooie bos bloemen van Oogenlust en een goodiebag van Wish waar Shopped by Lot een bijdrage aan leverde.

Het team van Beautysalon Wish met de vier dames.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant