Mede-organisator Harold van Tiel voor de ingang van het festivalterrein
Mede-organisator Harold van Tiel voor de ingang van het festivalterrein

'Zonder vrijwilligers geen Halfvastenfeesten'

Kunst en cultuur 585 keer gelezen

ZEELAND | De Halfvastenfeesten gelden sinds jaar en dag als dé kick off van het festivalseizoen. Aankomend weekend is het dan zover: de twaalfde editie van het bekende festival in Zeeland. Een festival dat zonder vrijwilligers nooit zo'n groot feest kan worden.

Al jaren is er een vaste groep van enthousiaste en gedreven vrijwilligers die zorgen dat alles goed verloopt. Iedere vrijwilliger heeft zijn eigen specialiteit tijdens de organisatie, opbouw, feesten en de afbouw van de tenten. Aanvullend op de vaste kern is er een groep jongeren die meehelpen op het terrein met opbouwen en afbreken. De vrijwilligers verwerken kilometers aan elektriciteiten kabels, waterleidingen, en meters houten planken en duizenden ty-wraps en spijkers tijdens de opbouw. De vaste kern van de vrijwilligers begint al in januari met de voorbereidingen. Direct na de carnaval beginnen ze met het klaarmaken van het terrein en het opbouwen van de tenten aan de Reekseweg/Middenpeelweg. Ook na de Halfvastenfeesten zijn er nog veel vrijwilligers nodig. Zij zorgen er dan voor dat het hele terrein binnen drie dagen weer leeg en schoon is. We kunnen wel concluderen: zonder vrijwilligers geen Halfvastenfeesten.

Acts
Op het affiche prijken de namen van tientallen spetterende acts. Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd een programma neer te zetten dat klinkt als een klok. Onder meer Snollebollekes, Wolter Kroes, Dave Roelvink en coverband Baby Blue zijn van de partij. Meer info over het programma en tickets: www.halfvastenfeesten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant