Afbeelding

Aan tafel over duurzaamheid met PvdA afdeling Maashorst

Algemeen 230 keer gelezen

MAASHORST | Klimaatwaanzin, klimaatverkiezingen, klimaatgedram. Al deze termen symboliseren de prominente plek die klimaatverandering en  duurzaamheid vandaag de dag innemen in het maatschappelijke en  politieke debat. Maar wat betekent deze discussie nu concreet voor het leven, wonen en werken in onze dorpen en steden? En wie betaalt de rekening? Daarover gaat de PvdA afdeling Maashorst op 16 april in gesprek met inwoners, deskundigen én gedeputeerde Erik van Merrienboer.

Van Merrienboer was de afgelopen vier jaar gedeputeerde ruimte en financiën in de provincie Noord-Brabant en zo doende verantwoordelijk voor vele bouwplannen in onze provincie. Hij zal zijn visie delen over energiezuinig bouwen en de verdeling van de kosten van de klimaataanpak. Vervolgens zal hij onder andere hierover in gesprek gaan met Jan van Vucht -directeur van woningbouwcorporatie Area-, Ruud Megens -duurzaamheidsadviseur- en mensen uit de zaal.

De avond zal besloten worden in groepen, waarin met deskundigen en politici verder gepraat wordt over de (on)mogelijkheden voor inwoners en overheden om klimaatmaatregelen te nemen. Iedereen is op dinsdag 16 april welkom om aan te sluiten in cultureel centrum de Pas in Heesch. Het programma begint om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant