Afbeelding

Tentoonstelling in Zeeland: de elektro evolutie

Historie 445 keer gelezen

ZEELAND | Twee Zeelandse jongens van 15 jaar leggen een telefoonkabel onder de weg door. De kabel loopt van de Molenstraat naar de Oude Molenstraat. Ze graven de kabel in het wegdek tussen de klinkers door. Zo bellen ze gratis; net als hun moeders die ook wel van een babbeltje houden. De grote zwarte telefoon is een van de stukken die te zien is op de tentoonstelling 'De elektro evolutie' in het Heemhuis op Kleine Graspeel 3b in Zeeland op Tweede Paasdag, 22 april.

Het is begin jaren '60. De jonge vrienden die graag experimenteren met de nieuwe technische snufjes zijn Adrie van der Bolt en Piet van Hal. Adrie (72) 'speelt' nog altijd graag met elektronica en bouwdozen. De eerder opgedane ervaring komt nog altijd van pas. Inmiddels maakt hij al jarenlang onderdeel uit van de commissie Tentoonstellingen van de Heemkunde Zeeland. Door de verhalen zoals over de grote zwarte telefoon komen die oude voorwerpen weer tot leven. Een tweede leven. Op de tentoonstelling zijn allerlei voorwerpen te zien. De metamorfose van de telefoon is misschien wel het meest exemplarisch binnen de elektronische ontwikkeling.

Openingstijden
De tentoonstelling is op Tweede Paasdag, maandag 22 april van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Op woensdag 24 april van 13.30 tot 15.30 uur en op maandagavond 29 april 19.30 tot 21.30 uur is de expositie eveneens te bezichtigen. De entree is 2 euro. Kinderen en leden van de Heemkunde hebben gratis entree.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant