Logo kliknieuws.nl/uden
Met de wijkfeestjes hoopt de gemeente het afsteken van vuurwerk ook wat te beperken
Met de wijkfeestjes hoopt de gemeente het afsteken van vuurwerk ook wat te beperken

Kleine oudejaarsfeestjes in gemeente Uden in plaats van vuurwerkshow

  •   1417 keer gelezen

UDEN | Hoewel het idee van de gemeente Uden om met oud en nieuw een centrale vuurwerkshow te organiseren in goede aarde viel bij de meerderheid van de inwoners, gaat dit naar alle waarschijnlijkheid toch geen werkelijkheid worden. De gemeente roept inwoners nu op om plannen in te dienen voor kleine oudejaarsfeestjes op verschillende plekken.

Het gaat om feesten op een centrale plek in de buurt in Uden, Odiliapeel en Volkel, waar iedereen samen proostend het nieuwe jaar in kan gaan. Om een leuk feest in de eigen buurt te organiseren, zijn er vanuit de gemeente twee belangrijke voorwaarden waar het idee aan moet voldoen: kleinschalig en veilig. Daarom kiest de gemeente sowieso voor centrale plekken in Odiliapeel, Uden en Volkel. Ook hangt veiligheid nauw samen met vuurwerk afsteken. De gemeente vraagt zich af hoe ze samen met de burgers het (zelf) afsteken van vuurwerk mogelijk kunnen beperken en tegelijkertijd op meerdere plekken een mooi feest kunnen organiseren. Bijvoorbeeld met meer aandacht voor muziek, een hapje en een drankje. De gemeente noemt als voorbeeld de kerstboomverbranding in het Sesterpark in Uden, dat ook grotendeels georganiseerd is door de bewoners zelf.

Inwoners
Vorig jaar peilde de gemeente Uden via meerdere kanalen hoe inwoners staan tegenover het al dan niet zelf afsteken van vuurwerk en het idee om een centrale vuurwerkshow te organiseren tijdens de jaarwisseling. Uit de vele reacties bleek duidelijk dat er belangstelling was voor een centrale vuurwerkshow. De burgemeester beloofde destijds in 2019 te gaan werken aan draagvlak om samen iets te organiseren met bijvoorbeeld vuurwerkliefhebbers, jongeren en horeca. "Mooi en groots vuurwerk op een centrale plek in de gemeente, maar mogelijk ook met entertainment", zei hij. "Een mooi idee, maar dit kunnen en willen we niet alleen uitdenken. We willen inwoners en ondernemers hierbij betrekken, zodat het echt een feestelijk moment wordt voor iedereen." Nu beroept hij zich dus op alle inwoners.

Aanmelden
Heb je een leuk idee of initiatief? Laat dat dan snel dan aan de gemeente horen voor vrijdag 17 mei. Bezoek de website www.uden.nl/oudennieuw voor meer informatie. Hier staat ook beschreven hoe het aanmelden werkt.

Meer berichten