Bram van Grinsven, Werner Croijmans en Thijs Doedee in het nieuwe stadscafé (foto: Ad van de Graaf)
Bram van Grinsven, Werner Croijmans en Thijs Doedee in het nieuwe stadscafé (foto: Ad van de Graaf)

Stadscafé van Eyck opent op Koningsdag in hartje centrum

Centrum 3.551 keer gelezen

UDEN | Een gezonde lunch, huisgemaakte pizza's, borrels of gewoon een lekkere kop koffie, dat is waar je aan moet denken bij het nieuwe stadscafé van Eyck, aan de Promenade in hartje centrum Uden. De drie jonge horecaondernemers Thijs Doedee, Bram van Grinsven en Werner Croijmans gaan samen de uitdaging aan.

De drie mannen kregen al langer dan een jaar geleden het idee om een stadscafé te beginnen. "Het is een stadscafé, maar wel ruim opgezet", vertelt Thijs Doedee, degene die de leiding krijgt over het café. "We kunnen zowel binnen als op het terras 70 mensen kwijt." Thijs, Bram en Werner volgden alle drie een opleiding in de horeca en hebben veel ervaring in de branche. Thijs: "Veel mensen zullen Bram en Werner ook kennen als eigenaren van restaurant SOMM in Uden. Daarom hebben we ervoor gekozen dat ik het gezicht word van Van Eyck. Zij springen natuurlijk bij waar nodig."

Uitbreiden
Het café straalt een industriële sfeer uit. Aan het plafond hangen buizen en als vloer is gekozen voor een zogeheten 'betonlook'. Verder zijn er veel natuurlijke elementen gebruikt. Door de hele ruimte zie je hout en groen. Thijs: "In het begin leggen we de focus vooral op de lunch. We beginnen met een kleine lunchkaart, borrelplankjes en broodjes. Vers en op een eenvoudige manier. We doen alles in eigen beheer en maken dus alles zo vers mogelijk. We vinden goede kwaliteit erg belangrijk." Maar ook voor een gezellige borrel kun je bij Van Eyck terecht. "Zo kun je bijvoorbeeld een groot borrelplateau bestellen, dat je gezellig met z'n allen kunt opeten onder het genot van een speciaalbiertje of een kwalitatief goede wijn. De wijnen komen van dezelfde leverancier als SOMM, de enige in Uden en wijde omtrek." Op termijn willen mannen uitbreiden naar meer. "We gaan beetje bij beetje meer doen. Om de kwaliteit te waarborgen beginnen we met een kleine lunchkaart. We willen dat zowel de service als de kwaliteit en het product goed zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen om op deze manier te beginnen, maar jullie kunnen nog veel meer verwachten!"

Locatie
Naast de bezoekjes kun je ook in het café terecht voor bijvoorbeeld feestjes, afscheidsborrels of een het vieren van een jubileum. "Iedereen is welkom. De locatie kan in ieder geval niet beter. Je kijkt uit op de Promenade én we hebben de hele dag zon op ons terras."

Opening
Het restaurant opent de deuren op Koningsdag, zaterdag 27 april. "27, 28 en 29 april zijn onze try-out days. Iedereen kan dan proeven en ons concept ervaren." Op Koningsdag is het café geopend van 10.00 tot 21.00 uur en op zondag 28 april en maandag 29 april van 11.00 tot 18.00 uur. Daarna is de zaak van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 23.00 uur geopend. Op maandag en woensdag gaat het café om 18.00 uur dicht. Het café is op dinsdag gesloten.

Wil je meer weten? Kijk dan op de website www.stadscafevaneyck.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant