Afbeelding

Workshopmiddag voor kinderen met als thema verlies

Kunst en cultuur 375 keer gelezen

UDEN | Van den Krommenacker Theaterproducties laat kinderen op een lichte en luchtige manier kennis maken met de betekenis van verlies en rouw met de voorstelling Waakhondje. Een ontwapenende, grappige voorstelling gemaakt voor zowel kinderen als volwassenen. Aansluitend op deze voorstelling organiseert Van den Krommenacker Theaterproducties Op 8 mei een workshopmiddag met als thema verlies. Deze workshops zijn leuk, gezellig en dragen ook bij aan eventuele verwerking van emoties.

De workshopmiddag duurt van 15.30 tot 18.00. Tijdens deze middag worden er drie workshops aangeboden: workshop drama en emoties, workshop speksteen bewerken en workshop schatkistjes maken. Aan het einde van de middag geeft Sofie van den Krommenacker een sneakpreview van de voorstelling Waakhondje (te zien op 19 en 22 mei in Markant Uden). 
 
De workshops
Tijdens de workshop drama gaan de kinderen aan de slag met het herkennen van emoties door middel van lichaamstaal en het uitbeelden van emoties binnen verschillende rollen en situaties. Binnen leuke en toegankelijke speloefeningen leren kinderen ontdekken wat ze zelf voelen en waar ze uitdrukking aan willen geven. Tijdens de workshop speksteen bewerken gaan de kinderen aan de slag met speksteen. Een toegankelijke steen die makkelijk te vormen is door zijn zachte karakter. Ze gaan vijlen, schaven en schuren. Net zolang tot de steen glad is. En ondertussen delen ze fijne warme verhalen en herinneringen met elkaar. In de workshop schatkistjes maken gaan kinderen aan de slag met hun mooiste en fijnste herinneringen. Er is veel aandacht voor het vertellen en delen van herinneringen maar evenzo belangrijk is het meer praktische gedeelte zoals het maken van een schatkistje waar je al die fijne herinneringen veilig in kunt bewaren. En waar je ze weer uit kunt halen wanneer je ze nodig hebt. De workshops worden gegeven door Sofie van den Krommenacker, Tineke van Asseldonk, van Praktijk verliesbegeleiding uit Uden, Karin Spapens, rouwtherapeut en Marieke Koopmans, ontwerper en kunstvakdocent. 
 
Aanmelden
De kosten van de workshop bedragen 15 euro inclusief ranja en wat lekkers. Als extraatje krijg je 5 euro korting op de voorstelling Waakhondje. Wil je je kind opgeven voor één van de workshops? Mail dan je voorkeur voor workshop, de naam van je kind en je telefoonnummer naar info@vdktheaterproducties.nl. 
 
De voorstelling
De voorstelling Waakhondje (6+) is op zondag 19 mei om 13.30 en 16.00 uur en op woensdag 22 mei om 14.30 uur te zien in de Kleine Zaal van Markant Uden. Het is een ontwapenende, grappige voorstelling over verdriet en troost uit onverwachte hoek, een hartverwarmende pleister op de zere plek die verdriet heet.
 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant