Afbeelding

Wilde groenten, eetbare bloemen- en kruidenwandeling

Human Interest 691 keer gelezen

UDEN | Natuurgids en kruidendeskundige Jules Faber houdt aanstaande zondag weer een 'wilde groenten, eetbare bloemen- en kruidenwandeling' door Uden en de omgeving van ziekenhuis Bernhoven.

Wildplukken is weer hot, je eigen aanvulling op het eten sprokkelen in de natuur. Duizenden jaren at de mens wat de natuur te bieden had. Tegenwoordig halen we ons eten niet meer uit de natuur maar bij de supermarkt. Terwijl de natuur toch gewoon 'eten' blijft maken, de berm bij je om de hoek biedt veel verschillende smaken. Maar hoe pak je dat aan? Waar kunnen we deze vruchten en planten vinden? Waar moeten we op letten, wat kunnen we eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? Is de berenklauw nu giftig of niet? Welke planten zijn geneeskrachtig en kan ik de lijsterbes nu wel of niet eten? En weet je waarom bijvoet in de klompen werd gedaan? Deelnemers gaan ook kijken wat voor eetbare bloemen en planten er in de tuinen groeien tijdens de 1,5 tot 2 uur durende wandeling.

Informatie
De wandeling begint om 10.30 uur. Het verzamelpunt is de parkeerplaats van Expert 'Ben Van Dijk' aan de Bitswijk 1 in Uden. Vooraf krijg je een cracker met eetbare bloemen en kruiden en een A4 met wilde recepten na afloop. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan via Jlfaber@hetnet.nl of 0413 35 61 94.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant