FOTO'S

UDI’19 O19-1 sluit seizoen af als kampioen

Sport 2.183 keer gelezen

UDEN | UDI'19 O19-1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden. Bekijk hieronder het wedstrijdverslag en de foto's.

"De wedstrijd waar iedereen al weken naar uitkeek, tegen FC Eindhoven. We hadden niks in eigen hand maar hadden wel heel veel zin in de wedstrijd. Alle druk lag bij FC Eindhoven en DOVO, die moesten winnen en dan waren ze kampioen. Eindhoven had aan een gelijkspel tegen ons ook al genoeg. Alles was heel erg top geregeld door UDI, zoals warming-up op het hoofdveld met muziek en alle focus op de wedstrijd. Op de donderdag alles al besproken en geanalyseerd over de tegenstander FC Eindhoven. Hiermee konden we focussen op de zaterdag.

De wedstrijd zelf: de opkomst was met veel sfeer doormidden van Fakkels, gezang en vuurwerk. we begonnen erg sterk en kregen aantal kansen, Eindhoven maakte het spel. Die ook na een aantal kansen waarbij Sem Verhoeven erg goed redde maar even later op 1-0 voorsprong kwamen. Daarna pakten we de draad weer op en kregen een paar corners achter elkaar die erg dreigend waren en goed werden genomen door Vince de Klijn en Swen van Hout. Hierbij werd dan ook in het 16-meter gebied Menno Heijmans omlaag getrokken. Penalty! Menno ging zelf achter de bal staan en maakte net voor rust de 1-1. Een grote ontlading ook met alle toeschouwers die er waren.

In de rust even gepraat over hoe het ging wat er beter kon en waar onze kansen lagen. En kregen we te horen dat DOVO 1-0 achter stond tegen Orion, en dat DOVO een rode kaart had gekregen. Hierbij wisten we dat alles weer mogelijk was. En begonnen we weer heel sterk aan de tweede helft. Na wederom een paar grote kansen van UDI scoorde wij dan in de 75ste minuut doelpuntenmaker onze aanvoerder Menno Heijmans. Hier was de sfeer ook fantastisch en juichten we ook met de toeschouwers die aan het zingen waren. Het was nog even volhouden. We wisten inmiddels dat DOVO verloren had dus dat we bij deze stand kampioen waren. Iedereen ging tot het gaatje voor elkaar en werkte gruwelijk hard. In de allerlaatste minuut vliegt er nog een bal in van FC Eindhoven. Maar gelukkig werd die afgekeurd. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading heel erg groot en vierden we feest zoals je moest vieren. Helaas onvoorbereid maar het was een fantastische dag. Hierna ook de huldiging in de kantine waar ook weer het dak eraf is gefeest."