Korfrakkers als nummer één naar kruisfinales

De Korfrakkers: erop of eronder, maar geslaagd

Sport 631 keer gelezen

NISTELRODE - Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor beide ploegen. Samen met Spes werd er vandaag uitgemaakt welk team zich zal plaatsen voor de kruisfinales. Het beloofde op voorhand een zware wedstrijd te worden, en de zomerse temperaturen werkten daar niet aan mee.

De wedstrijd begon matig aan de kant van De korfrakkers. Het team stond verdedigend niet scherp en aanvallend was het lastig. Prinses Irene was in de eerste fase daarom de betere ploeg en pakte al snel een voorsprong. Deze voorsprong hebben ze de gehele eerste helft vastgehouden. De Korfrakkers kwam wel steeds beter in de wedstrijd waardoor Prinses Irene geen groot gat kon slaan. Halverwege de eerste helft was het 4-2 voor Prinses Irene en er kwam een omschakeling bij De Korfrakkers. Verdedigend werd Prinses Irene vastgezet en De Korfrakkers kreeg langere en betere aanvallen. Het vertrouwen begon te groeien bij de Erpsen en de rust werd in gegaan met een 5-4 voorsprong voor de ploeg uit Nistelrode.

Kruisfinale
Na de rust kwam De Korfrakkers goed uit de startblokken maar toch scoorde Prinses Irene als eerste. De moed werd niet opgegeven en er werd voor iedere bal geknokt. De wedstrijd werd steeds meer naar de kant van De Korfrakkers getrokken en de voorsprong werd overgenomen. Het bleef een spannende wedstrijd. De voorsprong van 2 doelpunten kon niet worden uitgebreid naar drie. Tot de laatste tien minuten. Na de 7-10 was de wedstrijd beslist en werd de wedstrijd uitgespeeld. Uiteindelijk won De Korfrakkers met 7-11 en was er plaatsing als nummer één in de competitie.Er is hard gewerkt voor deze plek en het team is trots op elkaar. Nu kan De Korfrakkers zich gaan prepareren voor de kruisfinale tegen DDW. De wedstrijd zal gespeeld worden op 16 juni thuis in Erp. De andere kruisfinale gaat tussen Be Quick en Prinses Irene.