Logo kliknieuws.nl/uden

Jan Moelands, erelid muziekvereniging De Eendracht, overleden

  •   keer gelezen

UDEN | Jan Moelands, erelid van muziekvereniging De Eendracht is op woensdag 29 mei op 76-jarige leeftijd overleden. Hij was lid sinds 1980 en erelid sinds 2006. In al die jaren heeft hij veel betekend voor de vereniging.

Jan bekleedde de functies van secretaris, penningmeester en voorzitter. Een aantal jaren was hij zelfs secretaris en penningmeester tegelijk. In november 2017 vierde Jan zijn 50-jarig jubileum als muzikant. Begonnen in Chaam en later in Uden bij De Eendracht. Udenaren kennen Jan ook als voormalig secretaris van de KBO en als oud-leraar Nederlands op de Aloysius Mavo.

In een interview uit 2017 vroeg de muziekvereniging Jan naar de drie absolute hoogtepunten van zijn tijd bij De Eendracht. Dit waren het eeuwfeest in 1998 samen met het door hem samengestelde boek ''Het verhaal van een honderdjarige', de vriendschapsbanden met Lippstadt en de deelname aan de vele concoursen.

De afscheidsdienst is op donderdag 6 juni om 13.30 uur in de Kruisherenkapel in Uden. De blazer speelt niet meer, zijn bastonen zullen voor altijd zwijgen.

Meer berichten