Zowel voor kinderen als volwassenen is er van alles te doen.
Zowel voor kinderen als volwassenen is er van alles te doen.

Campina Open Boerderijdag bij Udens melkveebedrijf

Human Interest 1.560 keer gelezen

UDEN | Altijd al graag eens een koe gemolken zien worden? Of wil je op de foto tussen de kalfjes? Dan is dit je kans: op Tweede Pinksterdag vindt voor de tweede keer een Campina Open Boerderijdag plaats bij het melkveebedrijf van de familie Van Sleeuwen op de Patersweg in Uden.

Op deze dag is er van alles te doen: Skippy Koe Race, memoryspel in de wei, de Melkwegrace, schminken en kleuren, proeverij van Campinaproducten en nog veel meer. Bij het betreden van het erf krijgen kinderen een routekaart. Maar ook de volwassenen zullen niets te kort komen. Je kunt zelf een rondwandeling maken over het bedrijf, een kijkje nemen in de wei en vragen kun je altijd stellen aan de boer. Bij het verlaten van de boerderij heb je een goed beeld van een hedendaags melkveebedrijf en is er een leuke attentie voor de kinderen. Op dit bedrijf wordt ook boerderij-zuivel gemaakt. Er is verse yoghurt en hangop, eventueel met vruchten, en chocolade- en vanillevla.

Samen met de Trap-In
Traditioneel is op Tweede Pinksterdag ook altijd de Trap-In fietstocht voor jong en oud. Je kunt gerust mee gaan trappen want de boerderij ligt aan de route van deze fietstocht. Als je de Patersweg op gaat begin je met een pannenkoek van de Trap-In op een terras bij Grondverzetbedrijf Selten. Even verderop hoef je alleen maar even af te stappen om een bezoekje te brengen aan de boerderij. Voor alle bezoekers die niet meedoen het verzoek om met de fiets te komen en de fietsen te parkeren op de daarvoor aangegeven plaatsen. Indien je toch met de auto komt: volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars ter plekke.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant