Afbeelding

Scholen krijgen noodgebouw op Runmolen

Onderwijs 81 keer gelezen
UDEN - De leerlingen van de afgebrande basisscholen De Brinck en Jan Bluyssen in Uden krijgen vanaf eind februari les in een noodgebouw dat moet verrijzen op een terrein op de Runmolen. "Het biedt voldoende ruimte, is goed bereikbaar en ligt in de wijk", aldus wethouder Thijs Vonk.

[image=296427]

De basisscholen De Brinck en Jan Bluyssen zijn geheel verloren gegaan door een grote brand tijdens de jaarwisseling. Over de oorzaak is nog niets bekend. Door de brand hebben 350 kinderen geen eigen schoolgebouw meer en krijgen zij nu tijdelijk les op vier andere scholen in Uden. Schoolbesturen en gemeente werken hard aan een goede oplossing op langere termijn. Uitgangspunt is dat de kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving blijven en op één locatie in de wijk naar school en de peuterspeelzaal kunnen. Vonk: “Samen met de schoolbesturen zijn verschillende mogelijkheden besproken. Daaruit komt als meest ideale tijdelijke oplossing het bouwen van een noodschool, waar alle kinderen komende twee jaar les krijgen. In die periode wordt dan gewerkt aan nieuwe, definitieve huisvesting. Wij hebben geschikte locaties in de wijk bekeken en komen uit bij een terrein aan de Runmolen. Het biedt voldoende ruimte, is goed bereikbaar en ligt in de wijk.”
De bouw start zodra de benodigde omgevingsvergunning zal zijn verleend en wordt naar verwachting op vrijdag 13 februari opgeleverd. De gebouwen worden tijdens de voorjaarsvakantie ingericht en kunnen dan op maandag 23 februari 2015 in gebruik worden genomen.

Inloopavond
Omwonenden van de Runmolen en ouders zijn uitgenodigd voor een inloopavond op dinsdag 13 januari van 19.00 tot 20.30 uur in de aula van speelleercentrum De Wijde Wereld (Helmteken 24). Zij kunnen al hun vragen stellen tijdens deze avond. Verder staat op http://www.uden.nleen uitgebreide lijst met meest gestelde vragen.

Het vervolg
Eerste prioriteit ligt bij het huisvesten van de kinderen van beide basisscholen. Er leven inmiddels ook vragen bij inwoners over de verdere plannen voor de verwoeste schoolgebouwen. In de loop van volgende week wordt daarover gecommuniceerd met onder andere omwonenden en ouders.

[image=54892]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant