Afbeelding

FNV: Weer thuiszorgbedrijf in Brabant failliet

Gezondheid 76 keer gelezen
UDEN - FNV Zorg & Welzijn heeft een dringend verzoek gedaan op staatssecretaris Van Rijn om snel in te grijpen om nieuwe problemen in de (thuis)zorg in Noord-Brabant te voorkomen. "Deze zorgafbraak moet stoppen. Wanneer grijpt staatssecretaris Van Rijn in", aldus Karim Skalli, onderhandelaar bij FNV Zorg & Welzijn.

[image=297069]

"Wederom gaat er een thuiszorgbedrijf in Noord-Brabant failliet. Na eerdere ontslagen en rigoureuze maatregelen als salarisverlaging komen 1800 zorgverleners alsnog met lege handen op straat te staan en krijgen 6500 kwetsbare mensen niet de zorg die zij nodig hebben", stelt Skalli. "Wij vinden dat de zorg voor kwetsbare mensen door moet gaan en staat erop dat de zorgaanbieder die het werk overneemt ook de huidige zorgverleners overneemt tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden."

'Niet eens persoonlijk'
Boosheid is er ook over de manier waarop het nieuws werd medegedeeld aan. 'Beste collega, ik heb slecht nieuws...', was de openingszin van de videoboodschap die elke medewerker van Pantein Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent per e-mail ontving. "Niet eens persoonlijk. En dat na dertig jaar trouwe dienst", aldus een medewerkster tegenover Radio 2.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant