Bewoners van het Ecodorp, met helemaal rechts Ad Vlems.
Bewoners van het Ecodorp, met helemaal rechts Ad Vlems.

Voorzitter Ecodorp Boekel vertelt over Ecodorp

Wonen 863 keer gelezen

BOEKEL | Ad Vlems, voorzitter van Ecodorp Boekel, spreekt gepassioneerd over Ecodorp en de duurzame werelddoelen. Vlems vertelt zijn inspirerende verhaal op dinsdag 25 juni van 19.30 tot 21.00 uur tijdens het KennisCafé van Bibliotheek De Lage Beemden.

Tijdens zijn verhaal vertelt Ad Vlems over hun bouwplannen. Met kleinschalige en betaalbare oplossingen kan Ecodorp Boekel in 2020 al laten zien dat duurzaam wonen en leven mogelijk is voor iedereen die ervoor openstaat. De VN heeft zeventien duurzame werelddoelen beschreven om de wereld in 2030 een stuk mooier te krijgen. Ecodorp Boekel heeft deze doelen omarmd en werkt aan alle 17 doelen. Dit doen zij met de bouw van 30 klimaatadaptieve woningen, de voedseltuin, het Kennis- en Educatiecentrum en de groene woonomgeving. Op een duurzame wijze gaan zij in hun levensbehoeften voorzien; met eigen voedselvoorziening, energievoorziening en drinkwatervoorziening, ecologische waterzuivering en duurzame ondernemingen.

De lezing is gratis en vindt plaats bij lunchroom Nia Domo in Boekel. Kaartjes zijn te reserveren via www.bibliotheeklagebeemden.nl, via 0492 32 32 45 of aan de balie in de bibliotheek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant