Saturnus delft onderspit in vijfsetter

Sport 31 keer gelezen
UDEN - De vrouwen van Saturnus zijn het nieuwe jaar met een nederlaag begonnen. Het studententeam van Hajraa pakte middels een vijfde set de uiteindelijke 2-3 zege. Spannend tot in de laatste seconden in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Setstanden: 25-16 25-19 25-27 15-25 en 15-17.

[image=295514]

Coach Mike van den Heiligenberg kon geen beroep doen op vaste basisspeelster Kelly Kunz die noodgedwongen aan de kant bleef. De Udense en dochter van manager Matthijs Kunz wacht op een kijkoperatie in haar linker knie. Kunz: “Ik heb nu fysio, maar het kijken in mijn knie zal uiteindelijk uit moeten wijzen wat er stuk is. De diagnose dat het een kruisband is lijkt onzeker. Ik denk, maar wat ik ook hoop, dat het niet mijn kruisband is. Dat er iets stuk is dat is duidelijk. We zullen het af moeten wachten. De negentiende wordt er bij ViaSana in mijn knie gekeken. Daarop is het wachten.”

[image=296854]

Timmeren
Saturnus wilde in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar de zure 3-2 nederlaag destijds in Eindhoven maar al te graag wreken. De Udense begonnen goed en haalde de eerste set overtuigend met 25-16 binnen waar de Debby de Graaf de eer had nummer 25 in het Eindhovense vak te timmeren. In de tweede set kwam Hajraa overtuigend terug. Bij de stand 8-15 leek er geen vuiltje aan de Udense lucht voor het Eindhovense team. Saturnus toonde een portie vechtlust en kwam met het Udense publiek erachter terug naar 19-19. Beter nog er op en over en haalde de set met 25-19 binnen.

[image=296852]

In dialoog
Bij Saturnus vloeide de krachten weg duidelijk merkbaar in de derde set. De opzetjes ontbeerde hoe langer hoe meer precisie en vooral kracht. Bovendien was de arbitrage vaak een punt van discussie. De tweede arbiter herriep een paar maal de beslissing van de arbiter boven op de stoel. Een maal werd de wedstrijd hervat terwijl hij nog in dialoog was met een van de speelsters. Opnieuw leken de bezoekers uit Eindhoven weg te lopen. Maar opnieuw startte Saturnus een inhaalrace en kwamen na zeven punten achterstand weer terug en naast Hajraa. Bij 25-25 was het bloedstollend waar de Eindhovensen met 25-27 aan het langste eindje trokken.

[image=296853]

Beslissende vijfde set

De vierde set gaf opnieuw een pikstart van Hajraa. Met 0-7 greep Van den Heiligenberg in met een time out. Helpen deed het niet en met 15-25 was aan een beslissende vijfde set niet te ontkomen. Gelijk op naar 15-15 waar uiteindelijk het kwartje met 15-17 naar Eindhovense kant viel. Aan een wedstrijd met vaak leuk volleybal en een grote foutenlast kwam een einde. Wellicht dat deze dingen juist sport zo aantrekkelijk maken. In dit geval de wedstrijd Saturnus - Hajraa waar Marte van den Elzen, toegevoegd wegens het wegvallen van Kelly Kunz, een opvallend goede wedstrijd speelde ondanks haar geringe speeltijd.