Volkel gaat zondag voor de laatste kans.
Volkel gaat zondag voor de laatste kans.

Volkel gaat voor de allerlaatste kans tegen SVN

Voetbal 1.478 keer gelezen

VOLKEL – Waar velen wellicht al met de  Middellandse Zee om de kuiten elders vertoeven, wordt er bij Volkel nog gewoon gevoetbald. Allemaal de erfenis van de wankele voetbalpiramide en clubs die door wanbeleid of overmoedige toezeggingen door de leden of curator een halt toe werden geroepen. Volkel mag om die reden proberen, door zondag in Weert te winnen van SVN, zich alsnog een ticket te verschaffen voor de tweede klasse.

Door: Peter Kuijpers

We kennen de clubs die het overkwam en al seizoenen lang de competitiegang frustreren. Anderen spinnen daar weer garen bij door als de zogenaamde 'Lucky Losers' nog een poging mogen wagen. Volkel en SVN zijn hier onder anderen de sprekende voorbeelden van. Eigenlijk zou je het beide clubs gunnen op basis van dat ze al weken lang doortrainen en voetballen. Eveneens SSS'18 en De Ster overkwam dat en werden in plaats van te spelen beiden eersteklasser. Hetzelfde overigens overkwam vorig seizoen DAW dat op 24 juni door op de Potacker in Someren met 3-0 van Budel te winnen alsnog promoveerde. Beschadigde voetbal piramides en het wegvallen van clubs zijn blijkbaar feiten die schering en inslag aan het worden zijn.

Clubuitje
Wat weten we van SVN. De club uit Nieuwenhagen (Landgraaf) wordt al seizoenen lang getraind door clubicoon Dennis Voorst. De Limburgers werden tweede achter kampioen Sporting Heerlen en verloren afgelopen zondag de finale van Geleen Zuid met 2-1. Geen grote club met slechts drie senioren teams en een dunne jeugdafdeling. Trainer Tom van Dalen van Volkel: "Ik heb wat informatie van ze, maar we zullen het zelf moeten doen zondag. Ik had liever woensdag of donderdag gespeeld, maar we kwamen er niet uit met ze. Dan beslist de KNVB en werd het zondag op het kunstgras van de SV Laar. Wat we overigens niet erg vinden. We hebben komend weekend ons clubuitje wat we doorlaten gaan. De mannen stonden daar volledig achter en zullen er zaterdag echt wel rekening mee houden. Althans daar ga ik vanuit. Nog een keer vlammen en winnen en dan ben je de pijn van een lang seizoen al lang vergeten. We kunnen zoals het er nu uitziet zondag (op vaste waarde Justin Damen na) met hetzelfde team spelen als dat van afgelopen week tegen EVVC. De foutjes van die wedstrijd  eruit filteren en drie punten pakken."

Busreis
Zanger Marco Vandera heeft een busreis geregeld. De prijs voor dit retourtje Weert bedraagt 15.00 euro. Voor een ticket kan je bellen met 06-53755941. De kans dat Marco nog een moppie zingt onderweg is inclusief. Kliksport is er zondag bij in Weert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant