Logo kliknieuws.nl/uden
Burgemeester Hellegers en burgemeester Bakermans
Burgemeester Hellegers en burgemeester Bakermans

Provincie: 'Gemeente Maashorst financieel gezond'

  •   587 keer gelezen

UDEN | De financiële uitgangspositie van de nieuwe gemeente Maashorst is gezond. Dat is de belangrijkste conclusie van de herindelingsscan die op verzoek van gemeenten Landerd en Uden is opgesteld door de Provincie.

Het doel van de herindelingsscan is een beeld geven van de financiële positie van de nieuw te vormen gemeente en inzicht te geven in de belangrijkste financiële effecten van de herindeling. Burgemeester Bakermans van de gemeente Landerd: "En die positie en effecten zijn dus positief, daar zijn we blij mee. Weer een goede stap op weg naar de nieuwe gemeente." Gedeputeerde Staten geeft de beide gemeenten ook een aantal aanbevelingen mee. Burgemeester Hellegers van de gemeente Uden: "Het is belangrijk dat zoveel mogelijk zaken goed op orde zijn op het moment van herindelen. De aanbevelingen zijn een overzicht van dingen die de nieuwe gemeente verder kunnen versterken; deze worden tijdens het herindelingsproces opgepakt."

Herindelingsontwerp
Op dit moment werken de gemeenten Landerd en Uden aan het herindelingsontwerp van de nieuwe gemeente. Onderdeel van dit ontwerp is een financiële paragraaf waarin de uitkomsten van de herindelingsscan worden opgenomen.

Informatieavond
Op maandag 1 juli aanstaande om 20.30 uur vindt een informatieavond voor de beide gemeenteraden plaats over deze herindelingsscan. Tijdens deze bijeenkomst geeft de provincie een toelichting op de herindelingsscan. Deze bijeenkomst is openbaar en vindt plaats in gemeentehuis van Uden.

Meer berichten