Afbeelding

Leer werken met de digitale overheid

Algemeen 310 keer gelezen

UDEN | In bibliotheek Uden start op woensdagochtend 10 juli de eerste les van de cursus 'Digitale overheid'. Tijdens deze cursus leer je stap voor stap en in kleine groepen hoe je via internet zaken regelt met de overheid

Overheidsinstanties versturen hun berichten en verzoeken steeds vaker digitaal. Ook verwachten ze in toenemende mate van burgers dat zij informatie digitaal aanleveren. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het digitaal regelen van jouw overheidszaken, volg dan de cursus 'leer werken met de digitale overheid'.

Inhoud cursus
Deze gratis cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. De lessen vinden plaats op woensdagochtend 10, 17 en 24 juli van 09.30 tot 12.00 uur. In kleine groepen leer je stap voor stap hoe je veilig overheidszaken afhandelt via internet, bijvoorbeeld hoe je betrouwbare informatie vindt en hoe je een DigiD aanvraagt. Tijdens de cursus werk je op computers van de bibliotheek. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat. Je hoeft geen examen te doen. De cursus is bestemd voor mensen uit de gemeente Uden die al wel een beetje met internet kunnen omgaan. Moeite met internet? Start dan met de beginnerscursus Klik &Tik bij de bibliotheek. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om deel te kunnen nemen. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en is gratis, het bijbehorende cursusboek kost 15 euro. Er is plaats voor maximaal acht deelnemers.

Voor vragen en aanmelden kun je contact opnemen met Yvonne de Groot of John Boeijen: 0413 26 31 01.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant