Afbeelding

Piet van de Laar 50 jaar EHBO’er in Zeeland

Opmerkelijk 132 keer gelezen
ZEELAND - Piet van de Laar is vijftig jaar lid van EHBO-vereniging Zeeland. Tijdens de jaarvergadering op 8 januari werd er stilgestaan bij dat bijzondere jubileum.

[image=296910]

“Piet werd in 1964 lid van onze vereniging. Na een aantal jaren wilde hij meer en ging de opleiding voor Lotus volgen. Hiervoor slaagde hij in 1974 en hij werd bij onze vereniging vaste Lotus. Dat doet hij nu nog steeds. Ook zijn vrouw Annie sloot zich aan bij de vereniging. Samen zijn ze op veel evenementen als EHBO’er actief geweest en hebben ze - wanneer nodig - eerste hulp verleend”, vertelt voorzitter Wim van Haandel.
Van de vijftig jaar dat Van de Laar lid is, zat hij dertig jaar in het bestuur. “Piet is altijd erg betrokken geweest bij de EHBO. Voor materiaal en de caravan moest je bij hem zijn. Heel vaak heeft hij de EHBO-caravan naar een evenement gereden.

Onderscheiding
Voor zijn inzet is Van de Laar in 2005 benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. De laatste jaren doet de jubilaris het wat rustiger aan, maar als hem wordt gevraagd mee te helpen is hij er bij. “We zijn hem hier zeer dankbaar voor. Voor al deze werkzaamheden hebben we Piet gehuldigd”, zegt Van Haandel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant