Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf
BEDRIJVIG UDEN

Even appen met... Eeg Manders

Algemeen 1.887 keer gelezen

VOLKEL | Sommige ondernemers reizen de hele wereld over. Maar wat doen ze daar eigenlijk? En met welke culturen en gewoontes hebben ze daar te maken? In elke editie van Bedrijvig Uden appen we met een ondernemer in het buitenland. Dit keer met: Eeg Manders van Dierenpark Zie-ZOO in Volkel.

De dieren uit het dierenpark moeten ergens vandaan komen. Naar welke landen ga je zoal toe om dieren te halen?
Veel dieren halen we in Polen, Duitsland, Frankrijk en België, maar we komen ook in Tsjechië, Engeland en Zweden.

Hoe vaak ga je naar het buitenland?
1 à 2 keer in de maand.

Hoe lang duurt zo'n proces?
Er gaat veel tijd in zitten. Wanneer je een dier op het oog hebt kom je vaak eerst lange tijd op een wachtlijst te staan. Ook moet je een transportvergunning hebben. Dan moet je lange tijd heen en terug rijden. Het dier blijft meestal eerst nog 1 à 2 maanden achter de schermen zodat het onderzocht kan worden. Pas dan bouwen we een verblijf en is het dier te bewonderen in de dierentuin.

Wat is het laatste dier dat je hebt gehaald?
Een vuurwezel in Polen.

Jullie zijn een behoorlijk klein dierenpark. Ervaar je daar wel eens de nadelen van wanneer je probeert een nieuw dier te halen?
Nee. Wij zien dat zelf absoluut als voordeel en willen ook zo klein en laagdrempelig blijven. De dieren die we hebben worden door de bezoekers gewaardeerd. Bovendien worden we door de buitenlandse landen inmiddels volledig gewaardeerd als groot park. Het is een kleine wereld, waarin iedereen elkaar graag helpt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant