Aanvoerder Roald van Hout in het duel afgelopen jaar in Odiliapeel
Aanvoerder Roald van Hout in het duel afgelopen jaar in Odiliapeel Foto: Peter Kuijpers
+update

Oefenklassieker UDI'19/CSU – Gemert opener seizoen 2019-2020

Voetbal 1.222 keer gelezen

ODILIAPEEL – De Van Lanen-cup heeft inmiddels plaats gemaakt voor de Peka Kroef trofee. Het is een traditie geworden voor beide teams elkaar aan het begin van het nieuwe voetbaljaar te treffen. Gastheer Odiliapeel biedt hier maar al te graag huisvesting voor aan. Zaterdag 3 augustus trappen de teams om 17.00 uur af op het dan nog maagdelijke gras van Sportpark De Smelen in Odiliapeel.

Gemert oefende zaterdag al tegen Jong FC Den Bosch en won met 2-1 door treffers van Thijs van Pol en Joost Habraken. Voor de Udenaren wordt het treffen met Gemert het eerste oefenduel voor UDI'19-trainer Lodewijk de Kruif. Hoe lang deze wedstrijd al gespeeld wordt is niet bekend, maar dat hij nog uit de vorige eeuw stamt is een zekerheidje. Niet altijd met Gemert want onder anderen Blauw Geel'38, Helmond Sport, Achilles'29, Eindhoven, Sparta'25 en een All-Star team waren ooit tegenstanders van de tricolores. Het is het begin van de oefenperiode. Grote waarden zullen de trainers Lodewijk de  Kruif en Reinald Boeren van respectievelijk UDI'19/CSU en VV Gemert er nog niet aan vast knopen. De twee teams zien elkaar niet meer in de competitie. Gemert is inmiddels weer terug in Derde Divisie (voormalige Topklasse) waar UDI'19 zich opmaakt voor een gooi naar de prijzen in de Hoofdklasse. Om 17.00 uur zien de teams elkaar, maar dat geldt ook voor de getrouwen in deze ontmoeting met zomerse sferen.


Nostalgie plaatje uit 2006 Links Armand Kremers en rechts Richard van den Boogaard in het duel met Helmond Sport (foto archief Peter Kuijpers)

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant