Gemert als zo vaak aan de bal in het duel vanmiddag op De Smelen
Gemert als zo vaak aan de bal in het duel vanmiddag op De Smelen Foto's Henk Lunenburg
+video

Gemert wint met 0-5 van zwak UDI'19/CSU

Voetbal 2.301 keer gelezen

ODILIAPEEL – Gemert won vanmiddag overtuigend met 0-5 van UDI'19/CSU. De kersverse Derde Divisionist stak in het duel met kop en schouders boven de Udense Hoofdklasser uit. Thijs van Pol, Joop Daniels (P), Stijn van de Broek en Willem den Dekker bepaalden de 0-4 ruststand. In de tweede helft ging de bal voor de tweede maal op de stip en mocht Daniels de 0-5  eindstand bepalen. Twee pingels en twee vrije trappen markeerden de score. Van den Broek maakte namens Gemert het enige velddoelpunt.

Door: Peter Kuijpers

Het was opnieuw gezellig druk op de Smelen in Odiliapeel. Getrouwen van beider clubs maar ook belangstellenden van omliggende gemeenten bevonden zich onder de toeschouwers. UDI'19/CSU moest het doen zonder trainer Lodewijk de Kruif die met vakantie was. De Kruif werd pas laat aangesteld en had dus in dit geval al een vakantie geboekt. Gemert miste nog veel namen waaronder superspits Ralf Kemper die stevig geblesseerd is en waarvan het de vraag is of hij de competitiestart tegen O.S.S.'20 zal halen over drie weken. Maar trainer Reinald Boeren heeft een brede selectie en kon dit tegen een matig spelend UDI'19/CSU makkelijk opvangen. Gemert begon in een ouderwetse niet 'des Gemerts' 4-4-2 formatie. Boeren: "We speelden vorig seizoen 4-4-3, maar door de vele aanvallende absenties waren we genoodzaakt dit te doen. Maar dat ging prima." Wist de Gemert-trainer met een brede grijns voor de Kliksportcamera te melden.


Voetbeweging
Bij UDI'19 liepen de zaken niet zoals men wellicht had voorgesteld. Gemert combineerde beter en de bal had vaak een kortere weg naar de goal. Toch viel het doelpunt alsnog onverwachts. Een vrije trap van Thijs van Pol vloog binnen waar keeper Sem Verhoeven er niet goed uitzag 0-1. Jaap Kerkhof haalde Daniels onderuit en ging de bal op 11 meter van Verhoeven die kansloos was op de strakke wreeftrap van Thijs van Pol. Nadat Van Pol met een handige voetbeweging naar de op rand van buitenspel staande Stijn van Broek schoof, stond het 0-3 en was de wedstrijd beslist. Het laatste woord voor rust was voor Willem den Dekker die zijn vrije trap in de verre hoek binnen zag vallen. UDI'19/CSU kwam er in voor rurst amper aan te pas. Dat moet voor de vele Udense getrouwen een wrange conclusie zijn geweest.


Rand zestien
Na rust was de wedstrijd gespeeld en werd er volop gewisseld. Bij UDI'19 kwam het laatste half uur Michiel Merks onder de lat voor Sem Verhoeven. Nog een maal werd er gescoord en opnieuw was het na obstructie vanaf elf meter. Daniels bepaalde de 0-5 eindstand. De Udenaren probeerde het wel waar Ferhat Coskun vanaf de rand zestien overschoot, maar een doelpuntje zat er niet meer in. Wietse van Lankveld haalde het einde niet hij zag rood naar verluidt voor praten. De eerste prijs voor de ploeg uit Gemert is binnen. De PEKA Kroef bokaal gaat mee naar Gemert. Gewonnen op de Smelen in Odiliapeel of all places. De traditionele broodjes kroket lieten zich smaken waar Gemert een stuk verder bleek dan UDI'19 waar nog veel werk aan de bekende winkel is. Lodewijk de Kruif kan aan de slag als hij terugkeert van vakantie.

Begin opstelling UDI'19: Sem Verhoeven, Tufan Koca, Nick van Dijk, Willem Tielen, Jaap Kerkhof, Lars van Geelkerken, Hidde van Dongen, Wietse van Lankveld, Sam Wassenberg, Roald van Hout, Ferhat Coscun.

Begin opstelling Gemert: Bono Barten, Willem den Dekker, Justin Houwers, Thijs van Pol, Joop Daniels, Bam Jacobs, Reva Kreekels, Stijn van den Broek, Mark Westerlaken, Jens Leijten, Luc Leijntjes. 


Gesprek met Gemert trainer Reinald Boeren


Gesprek met Roald van Hout aanvoerder van UDI'19/CSU

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant