Logo kliknieuws.nl/uden
Ruben van de Laar. (foto: Perry van de Leuvert)
Ruben van de Laar. (foto: Perry van de Leuvert) (Foto: Perry vd Leuvert)

Benefietconcert voor Ruben (20) uit Venhorst

  •   2074 keer gelezen

UDEN/VENHORST | Op een woensdagmiddag in september 2018 sloeg het noodlot toe voor motorcrosser Ruben van de Laar uit Venhorst (20). Tijdens een training vorig jaar in Geldermalsen kwam hij ongelukkig ten val en brak zijn zesde nekwervel met als gevolg een dwarslaesie vanaf zijn borstkas.

"Ik wist meteen dat het mis was, kon mijn voeten niet bewegen en voelde tintelingen in mijn nek." Na de diagnose in het Nijmeegse Radboudziekenhuis zeiden de specialisten dat hij lopen voor de rest van zijn leven uit zijn hoofd kon zetten. Vanaf dat moment stortte zijn wereld in. De positief ingestelde Ruben begon vervolgens een intensief revalidatietraject van een half jaar in de Sint-Maartenskliniek in Nijmegen. Na enkele operaties kan Ruben zijn armen weer wat bewegen, zijn linkerhand functioneert een beetje. "De fijne motoriek is er niet meer, ik ben blij met elke vooruitgang, hoe minimaal ook", vertelt hij. "Ik had een droombaan, maar kan dat nu niet meer. Via mijn school, het Summa College in Eindhoven, heeft een bedrijf uit Gouda laten weten dat ze werk voor me hebben. Ze zoeken iemand voor achter de computer met ervaring in de werkplaats. Dat werk kan ik straks van thuis uit doen."

Aangepaste woning
Daarvoor moet Ruben een aangepaste woning hebben waar hij zelfstandig kan wonen en de nodige zorg kan krijgen. Er is de mogelijkheid om deze aangepaste woning aan het ouderlijke huis te bouwen. Daarvoor moeten gemeentelijke nutsvoorzieningen worden aangepast. Alleen al de kosten voor het verleggen van leidingen bedragen zo'n 30.000 euro. Daar bovenop komen de kosten voor grondaankoop en moet de woning nog worden gebouwd. Een onmogelijke opgave voor Ruben en zijn ouders.

Benefietconcert
Om dit financieel mogelijk te maken wordt zondagmiddag 22 september om 14.00 uur een benefietconcert in cultureel centrum de Pul in Uden gehouden. De opbrengst komt ten goede aan het project Ruben van de Laar. Hiermee wordt Ruben de kans geboden om zelfstandig naast zijn ouders te komen wonen en aan zijn toekomst te werken. Het concert wordt mogelijk gemaakt door de muziekbands Get Around en Liquid Air. Zij brengen blues, rock-'n-roll en eigen nummers ten gehore.

Voorverkoop
Entreekaarten kosten 7,50 euro en zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij de receptie van Sint Jan, Kerkstaat 8 in Uden of bij Zaal De Pul, Kapelstraat 13 in Uden. Wanneer het concert niet is uitverkocht, kan men op de dag zelf kaartjes aan de kassa van De Pul kopen. Men kan ook rechtstreeks doneren op bankrekening NL64 RABO 3666 3398 16 ten name van R.J. van de Laar. Kijk voor meer informatie over het benefietconcert op www.livepul.com.

Meer berichten