De Slabroekweek in Uden ging maandag van start. (foto: Henk Lunenburg)
De Slabroekweek in Uden ging maandag van start. (foto: Henk Lunenburg)

Slabroekweek reist terug de tijd in tijdens jubileum

Algemeen 861 keer gelezen

UDEN | De Slabroekweek is in volle gang. Traditiegetrouw steken kinderen weer de handen uit de mouwen tijdens de laatste week van de schoolvakantie. De Udense kindervakantieweek heeft dit jaar een gouden randje, het bestaat maar liefst 60 jaar!

Op het veld aan de Slabroekseweg in Uden zijn diverse uurwerken en tandwielen te vinden, creatief verwerkt in het decor. Niet voor niets, het thema dit jaar is namelijk 'tijdreizen'. Een bewuste keuze van de organisatie. "Vanwege het 60-jarig bestaan staan we stil bij de thema's van de afgelopen zes edities zodat de kinderen zich de typetjes en het verhaal van toen nog goed kunnen herinneren en herkennen. Ook pakken we dit jaar extra uit voor het jubileum", vertelt Erik Bandell van de organisatie.

Slabroeklied
Sinds afgelopen woensdag is hij samen met de andere vrijwilligers in touw om de kindervakantieweek in goede banen te leiden. Bijna 500 kinderen doen dit jaar mee. "Het is veel werk, maar leuk om te doen. We krijgen veel hulp van de sponsors, zoals Rotary Uden. Zij zorgen elke dag voor de lunch, dat zijn een paar honderd broodjes." Het Slabroeklied staat deze editie in het teken van de zes decennia die het kinderevent rijk is. Erik: "Een lid van de organisatie schrijft elk jaar een nieuwe tekst. Het lied is opgenomen in de studio en klinkt aan het begin en eind van de dag." Afgelopen maandag werd het startschot gegeven voor de kindervakantieweek die tot vrijdag 16 augustus duurt. Tijdens die vijf dagen kunnen kinderen lekker ravotten, spelen en meedoen aan diverse activiteiten. Woensdag (vandaag) staat het welbekende schuimbad van de brandweer op de planning, donderdag vinden er allerlei spelactiviteiten plaats en vrijdag wordt de Slabroekweek feestelijk afgesloten met Tommie's Disco Show.

Vrijwilligers gezocht
De organisatie van de Slabroekweek is nog op zoek naar vrijwilligers. "Omdat de huidige organisatie aardig vergrijst zijn we dringend opzoek naar mensen die het leuk vinden om voor ruim 500 basisschoolkinderen een evenement op te zetten. Er is voor iedereen wel een rol aan te meten. Zo zijn we op zoek naar; handige mensen, webdesigners, visual designers, creatievelingen die programma's en spellen willen bedenken/uitwerken, commerciële mensen die het leuk vinden wat in de PR te doen en financiële mensen om de budgetten te bewaken." Interesse? Kijk dan op www.slabroekweek.nl.


Lees verder op pagina 14.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant