Vlnr: Romy Donkers, Evie Voermans en Eline van Lanen. (foto: Petit Hovens)
Vlnr: Romy Donkers, Evie Voermans en Eline van Lanen. (foto: Petit Hovens)

ZIIN.academy opent de deuren aan Mondriaanplein in Uden

Zakelijk 2.296 keer gelezen

UDEN | Ze heeft er zin in en kan niet wachten tot het zover is. Binnenkort opent Evie Voermans ZIIN.academy, een opleidingscentrum voor Uiterlijke Verzorging aan Mondriaanplein 22a in Uden. Op zondag 18 en 25 augustus kunnen nieuwsgierigen alvast een kijkje nemen tijdens de open dag.

Liefde voor het lesgeven. Het spat er vanaf bij Evie Voermans. Met het opstarten van ZIIN.academy komt een droom uit voor de Udense. "Ik wilde altijd al heel graag een school opzetten voor uiterlijke verzorging", vertelt ze terwijl ze een rondleiding geeft door het pand van ZIIN.academy dat vanaf begin september gevuld zal zijn met de eerste leerlingen. Het voormalige onderkomen van de VVV in het Udense centrum is omgetoverd in een aangename en professionele opleidingsruimte waartoe een klaslokaal, ruimte voor de kappersopleiding en een ruimte voor de schoonheidsspecialistes behoren. "Ik werk al 37 jaar met veel plezier in het onderwijs. Na het afronden van de kappersopleiding kwam ik in het onderwijs terecht. Ik heb de lerarenopleiding afgerond en door de jaren heen verschillende opleidingen op het gebied van uiterlijke verzorging gevolgd om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en technieken in het vak", zegt Evie. ZIIN staat voor 'zin in iets nieuws'. "De ZIIN.academy is voor mensen die graag iets anders willen gaan doen dan hun huidige baan of altijd al in de uiterlijke verzorging hebben willen werken. De vakopleidingen op de ZIIN.academy zijn verkort en goed te combineren met een baan en andere verantwoordelijkheden." Zelf heeft Evie daar ook ervaring mee. Ze volgde de verkorte lerarenopleiding. "Het vergt veel van je; wat je 'normaal' in drie jaar doet, doe je nu binnen één jaar. Je moet daarvoor thuis flink aan de bak, maar één jaar is goed te overzien. Ik ben blij dat ik het heb gedaan. Lesgeven is echt mijn ding en ik vind het leuk om de kennis en liefde voor het vak over te dragen."

Vakopleidingen
Bij ZIIN.academy zijn vier verkorte vakopleidingen te volgen: Basis Kapper, Allround Hairstylist, Schoonheidsspecialist en Visagie. "De opleiding Basis Kapper is ideaal voor als je een eigen salon wil beginnen of ambulant kapper wil worden. Tijdens deze opleiding leer je alle basistechnieken van het kappersvak", vertelt Evie die samen met Romy Donkers de lessen gaat verzorgen." De opleiding Allround Hairstylist sluit naadloos aan op Basis Kapper. "Met deze opleiding kun je je ervaring en kennis van het kappersvak verder uitbreiden." Tijdens de opleiding Schoonheidsspecialist leer je alle ins en outs op het gebied van uiterlijke verzorging. "Je leert onder meer diverse lichaams- en gezichtsbehandelingen en een huidanalyse en behandelplan te maken." Tot slot is er de opleiding Visagie, die Evie samen met Eline van Lanen geeft, waar je binnen vijf weken alles op het gebied van make-up wordt bijgebracht. De vakopleidingen worden gegeven in kleine groepjes en vinden plaats in het weekend of op maandag. Persoonlijke aandacht, professionaliteit en enthousiasme vormen daarbij aangevuld met de begeleiding van bekwame docenten en praktijkgerichte lessen de sleutelbegrippen. Evie: "Een vooropleiding is niet nodig. Het belangrijkste is de motivatie en de interesse in mensen. We staan met twee docenten op een groep. Zo kunnen we iedereen persoonlijke aandacht geven en waar nodig helpen. Ik stel zelf het lesprogramma samen en op school zijn de benodigde materialen en gereedschappen aanwezig waarmee geoefend kan worden."

Open dag
Op zondag 18 en 25 augustus houdt Evie een open dag op de ZIIN.academy. Tussen 11.00 en 14.00 uur ben je welkom om kennis te maken met het opleidingsaanbod en de docenten. "Wie zich tijdens één van de twee open dagen inschrijft, krijgt 10 procent korting op de opleiding", weet Evie die boordevol plannen zit voor de toekomst. "Ik wil op termijn het aanbod van ZIIN.academy uitbreiden met nieuwe workshops en cursussen, zoals microblading en voetreflexie. Ik heb er veel zin in en kan niet wachten om met een groepje aan de slag te gaan", besluit ze met een lach.

De opleidingen starten vanaf september, je betaalt geen inschrijfgeld. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.ziin.academy of op de Facebookpagina van ZIIN.academy. Telefoon: 0413-331088.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant