Leven met een naaste met psychische problemen is lastig.
Leven met een naaste met psychische problemen is lastig.

Cursus 'Psychische problemen in de familie' voor naasten

112 678 keer gelezen

Leven met een naaste met psychische problemen is lastig. Iedereen die dit meemaakt kan meepraten over de conflicten, schaamte en de eenzaamheid. Veel naasten weten niet meer hoe ze om kunnen gaan met moeilijke situaties en raken overbelast.

Herkent u zich in deze omschrijving? Dan kunt u baat hebben bij de cursus 'Psychische problemen in de familie' die start bij Indigo Brabant. De cursus is speciaal voor familieleden en anderen die nauw betrokken zijn bij de zorg van mensen met verschillende psychische problemen. Tijdens de cursus krijgt u informatie over psychische problemen en leert u praktische vaardigheden, ook ontmoet u lotgenoten.

Thema's
Tijdens de cursus komen verschillende thema's aan bod: de invloed van psychische problemen in de relatie of het gezin, balans tussen draaglast en draagkracht, uw rol als mantelzorger, communicatie en grenzen stellen, methoden om problemen op te lossen en zorgen voor uzelf.

Bijeenkomsten
De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van twee uur en een terugkombijeenkomst. Voorafgaand aan de cursus vindt een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats. De cursus is op donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur bij Indigo, aan de Gezondheidslaan 65 in Oss. Kosten bedragen 20 euro voor de cursusmap. Startdatum is 26 september.

Meer informatie
Voor meer informatie over de cursus en/of aanmelding kunt u contact opnemen met Astrid van den Heuvel, psycholoog/preventieadviseur Indigo Brabant: a.vandenheuvel@indigobrabant.nl of (088) 016 18 00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant