Logo kliknieuws.nl/uden

Nieuw sport- en beweegbeleid gemeente Uden

  •   1183 keer gelezen

UDEN | Het college heeft vandaag akkoord gegeven op het nieuwe sport- en beweegbeleid van de gemeente Uden. Dit beleid draagt de titel 'Winnen doe je met z'n allen.' Als de raad het beleid definitief vaststelt op 26 september, gaat de gemeente de uitvoering ervan in gang zetten.

Wethouder Ingrid Verkuijlen: "We geloven als gemeente in de kracht van sport en bewegen voor al onze inwoners. Met ook echt de nadruk op bewegen. Want of iemand een aantal keer per week voetbalt of juist dagelijks een lange wandeling maakt, in beide gevallen maakt en houdt het vitaal. Het sterke punt van het nieuwe beleid is dat we inspelen op de verschillende manieren waarop inwoners willen én kunnen sporten en bewegen. We hebben oog voor sportverenigingen, hun aanbod en de ondersteuning die zij nodig hebben om de vereniging zelf ook vitaal te houden. Aan de andere kant zien we ook dat een groot deel van de inwoners liever individueel beweegt. We willen inwoners stimuleren om met uitdagende groene omgevingen dicht bij huis fysiek actief te zijn." Vertrouwde, succesvolle programma's worden gecontinueerd, zoals de inzet van buurtsportcoaches bij het bewegingsonderwijs en het naschools aanbod. Ook blijft de gemeente inzetten op een goede sportinfrastructuur met gerichte activiteiten voor verschillende doelgroepen.

Dit nieuwe sport- en beweegbeleid is tot stand gekomen met een uitgebreid participatietraject. Allerlei partijen waaronder sportverenigingen, (commerciële) beweegaanbieders, zorg- en welzijnsinstellingen en scholen hebben tijdens verschillende bijeenkomsten meegedacht en -gewerkt over wat er in het nieuwe beleid moet staan. De planning is dat het nieuwe sport- en beweegbeleid op 26 september wordt behandeld door de Raad. Daarna wordt er meteen gestart met de ontwikkeling van een uitvoeringsprogramma. Daarbij zoeken we opnieuw de samenwerking op met sportverenigingen en andere betrokkenen. De bedoeling is dat de eerste nieuwe acties en programma's begin 2020 van start gaan.

Meer berichten