Het bestuur van Plankenpop.
Het bestuur van Plankenpop.

Plankenpop voor Kids Day: 'Hoe meer zielen, hoe meer vreugd'

Human Interest 776 keer gelezen

BOEKEL | Het evenemententerrein aan de Waterval 3A in Boekel transformeert vrijdag 30 augustus tot poppodium waarbij het vanaf 19.30 uur feest is met de Boekelse volksheld zanger Maus, de band NoColour, boerenrock met Meuk en de damesformatie Steam die er gas gaan geven in de grote feesttent die eigenlijk niet nodig is omdat deze toch op zijn kop gaat.

door Wendy van Lijssel

De opbrengst van het hele gebeuren wordt besteed aan Kids Day op zondag 1 september van 12.00 uur tot 19.00 uur op hetzelfde terrein dat voor deze gelegenheid omgetoverd wordt tot kinderspeelparadijs voor alle kinderen uit Boekel én omstreken.

Onbezorgd plezier
Nadat het evenement tien jaar lang elders gehouden werd, streek Kids Day drie jaar geleden neer in Boekel. Een evenement dat om te beginnen in het leven geroepen werd om langdurig en ernstig zieke kinderen en hun familie een dag onbezorgd plezier te bieden.

Voor alle kinderen 
Hoewel zij nog steeds van harte welkom zijn is de opzet intussen breder. "Wij organiseren Kids Day niet voor één specifieke doelgroep maar voor alle kinderen", vertellen Carlo en Marjon van Hout, Germa Berens, Agnes Jacobs en Judith Verhagen. Zij vormen met elkaar het bestuur van Kids Day en zijn al geruime tijd doende met het samenstellen van een vermakelijk programma.

Plankenpop
Iets wat, zo erkennen ze, niet zo gemakkelijk is want: "Alles kost verschrikkelijk veel geld." Dat is dan gelijk de reden dat verleden jaar Plankenpop in het leven geroepen werd. Een avond vol muziek en een hoog feestgehalte waarbij de opbrengst bestemd is voor Kids Day. De organisatie heeft ook dit jaar gezorgd voor een aantal toppers. Zo is daar de band NoColour. Een coverband die met een mix van bekende hits het zaakje plat spelen. Hoewel het jonge muzikanten betreft bouwden zij al een behoorlijk cv op met optredens op kleine, maar ook grote evenementen tot ver in de regio. Zanger Maus hoeft in het Boekelse land nauwelijks intro. De plaatselijke volksheld staat bekend om zijn typetjes en het in een handomdraai muzikaal ombouwen van de tent.

Guilty pleasures
Dan is daar Meuk. De band die met boerenrock door Nederland trekt met gillende gitaren, een trekzak en hits van onder andere Jovink, BZB, Rowwen Hèze en anderen.
De dames van Steam zorgen er tot slot voor dat het gaat dampen met guilty pleasures, rock classics, meezingers en special effects. Meemaken en beleven kost slechts 10 euro in de voorverkoop. Bij aanschaf van een pretpakket 30 euro heb je er gelijk tien munten bij. Aan de kassa kost een kaartje 12,50 euro.

Kids Day
Na Plankenpop is het aan de organisatie om een dag later het terrein om te toveren tot een omheind speelparadijs voor Kids Day op zondag. Ook in deze ligt er een zeer vermakelijk programma klaar. "Springkussens, schminken, knutselen en nageltjes lakken. Verder is er een K3 karaokeshow. Kinderen mogen met hun favoriete nummer optreden. Ga het oefenen, trek je artiestenkleding aan en doe mee", aldus het bestuur.
Het is echter nog niet alles. "Er is een demonstratie met politiehonden en een roofvogel. Er lopen diverse cosplayfiguren rond. Dat zijn mensen verkleed als bijvoorbeeld een sprookjesfiguur. Zij spreken bij kinderen zeer tot de verbeelding. Met hulp van de plaatselijke middenstand is er een Rad van Fortuin met mooie prijzen en je kan een shirt laten bedrukken met je naam of een andere korte tekst. Ze zijn er in alle maten. Van een rompertje tot XXL", aldus het bestuur enthousiast.
Dj René zorgt voor de muzikale omlijsting.

Toegangsprijs
De toegangsprijs voor Kids Day is 3 euro vanaf 13 jaar. Kinderen tot 12 jaar betalen 2,50 euro en ontvangen een braskaart die gelijk recht geeft op friet, een snack, een snoepje en de ranjakabouter staat klaar voor het lessen van de dorst. Uiteraard is er ook voor alle volwassenen tegen betaling een hapje en een drankje.
Helpen
De organisatie is nog drukdoende met de laatste, niet genoemde omdat ze nog niet bevestigd zijn, activiteiten. Zij kunnen dit alleen op poten zetten dankzij de hulp van vrijwilligers. Hoewel er zich gelukkig al mensen melden, wordt nog gezocht naar helpende handjes bij de activiteiten op Kids Day, maar ook het opbouwen en afbreken. Hoewel het druk is verheugd iedereen zich nu al. Het bestuur: "Voor kinderen is Kids Day een onvergetelijke dag", om te besluiten: "Voor Plankenpop en Kids Day geldt overigens hetzelfde; Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!"

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en tickets op www.kidsday.nl of www.plankenpop.nl. Interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Stuur dan een mail naar contact@kidsday.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant