Afbeelding

F-16's vliegbasis Volkel verzorgen herdenkingsvlucht in Roermond

Algemeen 708 keer gelezen

VOLKEL | Vijf F-16's vertrekken op zaterdag 7 september vanaf vliegbasis Volkel om een fly-by te verzorgen boven het Nationaal Indië Monument in Roermond. De Nederlandse militairen die gesneuveld zijn in het voormalige Nederlands-Indië of Nieuw-Guinea worden hierbij herdacht. De verwachte openstelling van de vliegbasis is van 13.00 tot 15.30 uur.

Het Nationaal Indië Monument herinnert aan ruim 6.200 Nederlandse militairen die in de periode tussen 1945 en 1962 in het voormalige Nederlands-Indië of Nieuw-Guinea zijn gesneuveld. Bij het monument wordt jaarlijks een herdenkingsplechtigheid gehouden. Tijdens deze plechtigheid vliegen de toestellen over de begraafplaats om een eregroet te brengen aan de gevallenen. Deze eregroet wordt uitgevoerd in een zogenaamde missing man formatie, waarbij één toestel de groep verlaat als symbool voor de gevallenen.

De openstelling is onder voorbehoud van operationele wijzigingen en onvoorziene omstandigheden. Klachten kunnen worden ingediend via deze link of het gratis telefoonnummer 0800 02 26 033.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant