Het MuzeMobiel team.
Het MuzeMobiel team.

MuzeRijk maakt kans op bijdrage voor MuzeMobiel

Human Interest 780 keer gelezen

UDEN | In iedere provincie geeft het ANWB Fonds 10.000 euro weg aan een maatschappelijk project. MuzeRijk is hiervoor door de ANWB genomineerd, met het initiatief MuzeMobiel.

Er wordt één winnaar per provincie gekozen. MuzeRijk gaat de strijd aan met drie andere projecten in Noord-Brabant.

MuzeMobiel
MuzeRijk is hard aan het werk om in de Bitswijk in Uden een vervoerssysteem op te zetten dat ouderen en kwetsbare personen wil helpen naar MuzeRijk, de huisarts, ziekenhuis Bernhoven, winkels en dergelijke te gaan. Hiermee willen ze wat doen aan de eenzaamheid en participatie in de wijk. Onder begeleiding zullen cliënten van het project JIJ! Advies en Coaching worden ingezet. Dit betreft mensen met een beperking. Voor de betreffende cliënten van 'JIJ!' met een bescheiden beperking is de MuzeMobiel een mooi project om hen te begeleiden naar een betaalde baan, bijvoorbeeld als taxichauffeur.
Daarnaast zouden de cliënten op het middenniveau mee kunnen gaan als bijrijder. In deze rol kunnen ze de gebruikers van de MuzeMobiel ondersteunen, zoals boodschappen dragen, inklappen van de rollator, mensen vastzetten in de gordels. MuzeRijk heeft op basis van een haalbaarheidsonderzoek gekozen voor een 4-persoonsvoertuig.

Stemmen
Wil je meehelpen om MuzeMobiel op te starten en gun je MuzeRijk die 10.000 euro? Je mag stemmen tot en met 30 september via http://static.flowapp.nl/anwb/fonds. Wanneer je in de zoekbalk zoekt op MuzeMobiel kom je op het juiste initiatief uit. Je kunt maar één keer stemmen per e mailadres. Het is dus wel mogelijk om met meerdere e-mailadressen te stemmen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant