Afbeelding

Inbrekers aangehouden dankzij buurtbewoners Odiliapeel

Politie 1.449 keer gelezen

ODILIAPEEL | In een vrijstaande woning aan de Oudedijk in Odiliapeel werd afgelopen zaterdag 24 op zondag 25 augustus ingebroken. Dankzij de medewerking en oplettendheid van buurtbewoners zijn de inbrekers opgepakt.

Het raam van de woning werd geforceerd om toegang te verkrijgen tot de woning. Het gehele huis werd doorzocht en veel goederen werden weggenomen. Later op de dag, zondag dan wel maandag, was de gehele buurt inmiddels op de hoogte van de woninginbraak. Zodoende werd er gesproken met buurtbewoners over camerabeelden: mogelijk hadden deze camera's de inbrekers (toevallig) vastgelegd. En jawel! Vanaf een pand tegenover de desbetreffende woning waren de inbrekers herkenbaar. Gezien werd dat de daders het erf opliepen en nadien met enkele goederen het erf verlieten. Ook werd gezien dat ze na enige tijd weer terug kwamen en wederom met goederen het erf verlieten.

Iemand was zo scherp om de tijd op te nemen tussen het weggaan en terug komen van de inbrekers. Gemiddeld loop je zo'n 4 á 5 kilometer per uur. Zo kwamen ze tot de conclusie dat de daders ergens binnen een straal van 4 kilometer moesten zitten. Er werden vervolgens mensen uit de buurt gebeld die in Odiliapeel woningen/kamers verhuren. Bij de derde persoon was het raak. Deze persoon herkende de mannen van de camerabeelden. Er werd een bezoekje gebracht aan de woning, samen met de eigenaar, waar ze de weggenomen goederen in huis zagen liggen. De politie hield ter plaatse twee Roemenen aan. Een wist er te ontkomen, eentje was inmiddels elders aan het werk. De zaak wordt nu verder onderzocht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant