Ralph Vos in actie tijdens Blauw Geel'38/Jumbo - Sliedrecht
Ralph Vos in actie tijdens Blauw Geel'38/Jumbo - Sliedrecht Foto: Peter Kuijpers
+audio

Ralph Vos: 'Als ik de capaciteiten had van Zaari had ik nu Eredivisie gespeeld'

Voetbal 404 keer gelezen

VEGHEL – Hij kwam wat twijfelend binnen bij Blauw Geel'38: keeper Ralph Vos (22). Verloor de eerste twee oefenduels waar vraagtekens ontstonden over zijn optredens. Die verdwenen weer na de twee winsten in respectievelijk de beker tegen Sliedrecht en de winst op UNA waar tevens de nul gehandhaafd werd. Het vertrouwen is weer terug bij de Ossenaar en niet op de laatste plaats bij de Veghelse getrouwen. En dat is precies op tijd. Zondag wacht het uitduel met Quick in Den Haag waar de afgelopen drie seizoenen met twee maal 3-1 en 3-0 verloren werd.

Door Peter Kuijpers

Keeper Ralph Vos had zijn start anders voorgesteld bij zijn nieuwe club Blauw Geel'38/Jumbo. Vos: "Het is natuurlijk altijd wennen bij een nieuwe club. De omgeving en je collega spelers het was allemaal nieuw. De eerste wedstrijd tegen Achilles Veen was niet best. We speelden met slechts twee echte verdedigers. Los van mijn eigen minder sterk optreden stond ik verbaasd hoe dat allemaal ging. Na de tweede wedstrijd tegen Juliana'31 uit Malden heb ik na afloop gezegd: Kom op Vosje dat moet beter ik keepte onder mijn niveau. Het was ook wel een stukje ritme wat ik miste. Na Blauw Geel'38 – O.S.S.'20 vóór de wintersport raakte ik mijn plek kwijt aan Rick van der Leest. Dat kwam door een al lang geplande vakantie in de winterstop die plots veel anders uit viel en er al weer vroeg getraind en gespeeld moest worden. Toen ik hier naar Veghel overkwam miste ik dus een behoorlijke dosis wedstrijd ritme."

Zaari
Na de winst bij UDI'19/CSU kwam de serieuze ommekeer in het bekerduel thuis tegen Sliedrecht. "Een duel dat voor het team, maar zeker ook voor mij een kanteling bracht. Na rust hebben we goed voetbal laten zien en ik heb met enkele reddingen een lekker aandeel gehad. Dat heb je nodig als keeper." Vertrouwen dat is de basis om tot grootse prestaties te komen. Vos vervolgt: "Klopt, als je na tweeënhalve wedstrijd in mijn geval niet goed presteert kan ik me voorstellen dat het team aan je gaat twijfelen. Maar ik moet zeggen dat we dit goed hebben opgevangen." Voor Niels van Casteren was er weinig keus omdat de concurrentie voor Vos, met Sebastiaan de Schouwer, uitbleef wegens een blessure van de Heeswijker. Ralph Vos draagt de 'last' om in Veghel topper Brahim Zaari op te volgen en te vervangen. "Ik hoop niet dat mensen mij gaan vergelijken met Zaari. Hij is gewoon een doelman die thuishoort in de Keuken Kampioen Divisie of misschien wel de Eredivisie. Ik ben 22 terwijl Brahim al richting het einde van zijn carrière ging. Als ik op deze leeftijd de kwaliteit zou hebben van Zaari keepte ik niet bij Blauw Geel'38 hier,  zo eerlijk moeten we zijn."

Getergd
Zondag speelt Blauw Geel'38/Jumbo uit naar Quick in Den Haag. Een club van standing met een cricketafdeling. Mocht je de plannen hebben daar lid te worden moet je eerst nog even aanschuiven bij de ballotagecommissie wat de club op haar website expliciet vermeld. Drie maal achtereen, een maal in de Hoofdklasse en twee maal op divisieniveau, was er verlies op Sportpark Nieuw Hanenburg aan De Savornin Lohmanlaan. Geen best verleden dus dat voorop gesteld. De Hagenaars gingen zondag  bij HSC'21, met Hidde van Dijk in de basis, snoeihard met 4-1 onderuit. 'sommige spelers leken wel een toeschouwer van hun eigen wedstrijd' ,was een opvallende zin in het verslag op de eigen website. De Veghelaren kunnen een getergd Quick aan de aftrap verwachten die vol gaan (en misschien nog wel meer) voor de vierde thuiszege op de Veghelaren achtereen. Bij Blauw Geel'38 lijken de mensen van vorige week weer beschikbaar te zijn. Danny Verbakel lijkt fit en wacht op speelminuten. Om 14.00  uur fluit Frank van den Elzen voor aanvang in Den Haag.


Gesprek met Niels van Casteren voorafgaande aan de donderdagtraining


 
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant