Logo kliknieuws.nl/uden

Open dag bij Herbergier de Maashorst

  •   1123 keer gelezen

ZEELAND | Herbergier de Maashorst is bijna klaar. Vanaf half oktober bieden Cas en Judith van der Sande een warm thuis aan 16 mensen met dementie. ''Tijd om iedereen die geïnteresseerd is de gelegenheid te geven om binnen te kijken hoe mooi het is geworden'', vertelt het echtpaar. Op zaterdag 28 september opent de Herbergier aan de Scherpenberg 1 in Zeeland haar deuren tijdens de open dag.

In het nieuwe pand kunnen bezoekers zich een beeld vormen van het wonen en werken in een Herbergier. Herbergier de Maashorst heeft haar naam te danken aan het er pal naastgelegen natuurgebied in Noord-Brabant. De bewoners en medewerkers genieten straks dagelijks van deze 'achtertuin', door op de duofiets het gebied te ontdekken of vanuit de luie stoel te kijken naar de schaapskudde van de buurman. Herbergier de Maashorst is een nieuw gebouwde woonboerderij waar zo'n 16 mensen met geheugenproblemen 24 uur per dag aandacht krijgen. ''Tijd hebben om persoonlijke aandacht te geven is ons uitgangspunt", aldus zorgondernemers Cas en Judith. De bewoners van Herbergier de Maashorst hebben onder andere te maken met geheugenproblemen als gevolg van dementie. Hierdoor is zelfstandig wonen niet meer mogelijk. ''Maar mensen die hun geheugen verliezen, verliezen niet hun ziel en hun gevoel. Ze leven in het hier en het nu en zijn in staat om te genieten van wat hen in het moment wordt aangeboden. Dit besef is het vertrekpunt voor de manier waarop bewoners en medewerkers met elkaar omgaan'."

Overdag eten de bewoners en medewerkers met elkaar en nemen zij deel aan activiteiten. Voor de bewoner die het leuk vindt om erop uit te gaan, zijn er veel mogelijkheden. Met de hond wandelen op het landgoed, een kopje koffie drinken bij recreatiepark De Heische Tip of samen boodschappen doen op de markt van Zeeland. De deuren in Herbergier de Maashorst zijn overdag open, zodat bewoners altijd naar buiten kunnen als ze dat willen. Er is voldoende begeleiding om dat veilig te doen. Ook buurtbewoners zijn welkom. ''De koffie staat klaar." Geïnteresseerden zijn vanaf 10.00 tot 16.00 uur welkom.

Meer berichten