De zesde klas van basisschool De Ruif.
De zesde klas van basisschool De Ruif.

Reünie zesde klas van Volkelse basisschool De Ruif uit 1973

Onderwijs 2.303 keer gelezen

VOLKEL | Vier oud-leerlingen uit de zesde klas van de Volkelse basisschool De Ruif uit 1973 organiseren een reünie in het scouting gebouw in Volkel. Aanstaande zondag is het zover.

In 1970 kwamen veertien meisjes van de Mariaschool en veertien jongens van de St. Jozefschool bij elkaar in de klas te zitten op de St. Jozefschool in Volkel. Dit was de eerste gemengde klas in Volkel. Antoon van Ravenstein was de schoolmeester van deze vierde klas. In de vijfde klas werden er, wederom onder leiding van meester van Ravenstein, nog enkele leerlingen toegevoegd en in de zesde klas bij meester Carol Silverenberg bestond de klas uiteindelijk uit 38 leerlingen. De zesde klas was toen inmiddels verhuisd van de St. Jozefschool naar de nieuwe school De Ruif.

Herinneringen ophalen
De zondagmiddag start om 15.00 uur met koffie of thee met iets lekkers. Onder het genot van een drankje zullen daarna herinneringen en foto's gedeeld worden. Ook staat er een quiz op het programma. De middag wordt afgesloten met een barbecue, waarna partners aan kunnen sluiten voor een afsluiting. Helaas zijn drie oud-leerlingen overleden. Van de overige oud-leerlingen heeft 80 procent aangegeven aanwezig te zullen zijn. Ook meester van Ravenstein heeft toegezegd even langs te komen. Meester Silverenberg is helaas overleden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant