Logo kliknieuws.nl/uden
THEMAWEEK OOG VOOR ELKAAR

Leer nieuwe mensen kennen op picknicks in gemeente Uden

  •   keer gelezen

'Meer oog voor elkaar' en een lokale aanpak tegen eenzaamheid. Dat is iets wat we in onze gemeente willen creëren. Met een themaweek van 28 september tot en met 2 oktober hopen we meer mensen bij elkaar te brengen en samen te laten komen. Ruim 35 verenigingen, stichtingen, wijk- en straatbewoners en sportclubs uit Uden, Volkel en Odiliapeel doen mee. Udens Weekblad plaatst alweer een paar weken elke week een interview met deelnemers. Deze week: Carla Blom, manager van de Udense Uitdaging over de picknicks op zaterdag 28 september.

"De Udense Uitdaging verbindt vragen van stichtingen en verenigingen met het aanbod van lokale ondernemers", legt Carla uit. "Daarbij gaat het niet alleen om spullen, maar bijvoorbeeld ook om een dienst of specifieke kennis. Jaarlijks organiseren we ook één keer een groter evenement rond een thema, om steeds meer mensen kennis te laten maken met de Udense Uitdaging. Dit jaar is dat een picknick op meerdere locaties, waarmee we meteen de aftrap verzorgen van de 'oog voor elkaar'-week."

Elkaar leren kennen
Carla: "Een picknick is natuurlijk ideaal om op een informele, gezellige manier nieuwe mensen te ontmoeten of om anderen, die je misschien alleen nog maar kent van af en toe goededag zeggen, wat beter te leren kennen. Voor ons is het een mooie vorm om mensen met elkaar in contact te brengen. Zeker in deze tijden van toenemende individualisering en eenzaamheid, is dat belangrijk. Als je elkaar al wel eens hebt ontmoet, is het immers nét wat gemakkelijker om elkaar aan te spreken en om elkaar te helpen als dat een keertje nodig is." De picknick wordt op vijf locaties georganiseerd, legt Carla uit. Op elke locatie heeft een ambassadeur uit de wijk de rol van coördinator. Daarnaast organiseren het jongerenwerk van het MC en GUUS Beweegt Je activiteiten voor kinderen en jongeren. "Want iedereen is welkom", benadrukt Carla. "Of je nou alleen komt of met de hele straat. Ook als je nog weinig mensen kent in de buurt. Dan moet je juist komen. Het gaat uiteindelijk om de verbinding. Bovendien: deelname is gratis. Wel vragen we je om wat lekkers mee te nemen om te delen. Bijvoorbeeld een zelf gebakken cake, wat fruit of gewoon iets lekkers wat je toch al in je keukenkastje hebt liggen."

Locaties
Raam: Cirkeltuin bij IKC Raam, Centrum/Moleneind: Park Kerkakkerstraat (naast Avonturijn), Uden-Zuid: Parkeerterrein bij de Plus, Volkel: Plein voor Jeugdhuis De Sprong, Odiliapeel: Plein voor Peelhonk. Contactpersoon: Mirte Romanillos, mirte@compass-uden.nl.

Meer berichten